x

Nephew spiller gratis klimakoncert

Nephew spiller gratis klimakoncert

Der er i forvejen rigeligt at glæde sig til hovedstaden i december måned, når bands som Outlandish, Gogol Bordello og Malk De Koijn spiller kvit og frit i LED-lysenes skær på Rådhuspladsen under klimatopmødet. Nu kan arrangørerne også afsløre det sidste hovednavn, der bliver danske Nephew, som spiller på den første dag i COP15-topmødet den 7. december.

En stor globe, der 20 meter i diameter, kommer til at trone op over Rådhuspladsen, hvor en masse klimavenlige aktiviteter skal foregå, og hvor arrangørerne fra Roskilde Festival står for en lang række koncerter med store danske og internationale navne. GAFFA snakkede med Roskilde Festivals talsmand Esben Danielsen, der fortalte om valget af Nephew som det sidste navn på plakaten:

- Det der var vigtigt, det var, at vi præsenterede mange facetter af ny dansk musik. Nephew er det største navn lige nu, som kan kaldes ind, og som er fremragende, og derfor er vi meget glade for, at det lykkedes, for vi ved hvor stramt et program, de har. At de så også lige præcis indleder til Hopenhagen kan næsten ikke være bedre.

Selvom COP15-mødet i København i høj grad er en international event, har bookerne ikke været bange for at vælge dansksprogede navne til at repræsentere landet i december. Men Esben Danielsen mener ikke, at sproget er nogen barriere for den danske musik:

- Det er centralt, at det er noget, der matcher Københavns borgere, men samtidig peger frem. Nephew gør det og er lige nu nok det største danske rockband. Det er pointen med koncerterne at kombinere det nye og det gamle. Derudover er Hopenhagen er også tænkt som mødested for københavnere og andre danske borgere, så det er lige så meget afsender til Danmark. Så må andre nationaliteter også gerne se toppen af, hvad dansk musik er. Der er vores erfaring fra andre steder, at sproget ikke nødvendigvis er en forhindring.

Hopenhagen Live kan også være stolte af at kunne præsentere helt unge talenter som Mike Sheridan, Electrojuice og Negash Ali, koryfæer som Annisette og chillout i form af Stella Polaris på Rådhuspladsen. Musikken spiller under hele klimatopmødet fra den 7. til 18. december, og hele programmet kan ses på Hopenhagens egen hjemmeside. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA