x

MC Einar og Bing Crosby er stadig julens musik

MC Einar og Bing Crosby er stadig julens musik

Der er numre, som er svære at komme udenom i julemåneden, og som fra i dag bliver spillet for fuld kraft indtil den 24. december. Sangskriverforeningen Koda har ved at se på de seneste to års julemusik på DR Radio givet en udstikker for, hvad vi kan forvente at høre i julemåneden.

DR Radio, der dækker over de største radiokanaler i Danmark som P4 og P3, er ikke et helt dårligt pejlemærke for, hvad de mest spillede julehits er i Danmark. I den traditionsrige tid er der dog ikke de store overraskelser, og Bing Crosbys version af Irving Berlins klassiker "White Christmas", der snart har 70 år på bagen, er stadig den mest spillede sang.

Efter Cliff Richard, Wham og John Lennon er der også blevet plads til en enkelt dansker på den samlede top ti-liste over julehits i 2008. Det er MC Einars samfundsrevsende "Jul Det' Cool", som sidste år havde 20 års jubilæum. Einar fortæller selv om tilblivelsen af sangen i en pressemeddelelse:

"Vi greb den nye tradition, der var opstået inden for amerikansk rapmusik med at lave julenumre. Det var i bedste undergrundstradition om, at julen måske er hyggelig for nogen, men ikke for os, der ikke klarer sig særligt godt."

På listen, der udelukkende behandler danske julenumre, er Drengene Fra Angoras hit "Jul I Angora" stærkt repræsenteret både i 2007 og 2008, mens Gnags, Shu-Bi-Dua og ikke mindst Otto Brandenburgs "Søren Banjomus" også er til stede.

Se alle listerne på Kodas hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA