Nyhed

Blur og Mew lavede årets bedste album ifølge GAFFA

Skribenterne har vanen tro kåret årets bedste udenlandske og danske album. Figurines overraskende toer på den danske liste.

Vanen tro har GAFFAs anmeldere, skribenter og redaktionsmedlemmer ved årets udgang kåret årets bedste udenlandske og danske album. Det er blevet til en udenlandsk top 40 og en dansk top 10, som du kan se i den fulde udstrækning med tilhørende kommentarer i GAFFAs januarnummer, som er på gaden i dag. Vi kan dog godt løfte lidt af sløret her ved at bringe øverste halvdel af den udenlandske top 40 og hele den danske top 10.

Som det ses, topper Blur og Mew hhv. den udenlandske og den danske hitliste. Nok ikke helt overraskende, hvis man har fulgt lidt med i GAFFA og i musiklivet generelt i året, der gik. Blur er med rette blevet skamrost i GAFFA og mange andre medier for albummet "Think Tank", hvor de er mere kreative end nogensinde, og med tungen både lige i munden og i kinden blander popmelodier med alternativ rock, dance, free-jazz, afrikansk folkemusik og meget andet.

Helt det samme gælder Mew, hvis album "Frengers" også gav genlyd i engelske og asiatiske medier og mange koncerter begge steder, ligesom det blev deres salgsmæssige gennembrud herhjemme. GAFFAs anmeldere og skribenter har dog længe været glade for Mew og stemte også deres forrige album "Half The World Is Watching Me" ind som årets danske album i 2000. Fem af numrene på "Frengers" er da også hentet fra dette album, men er genindspillet med ny producer.


Derimod har det nok overrasket nogen, at det (endnu) ikke særligt kendte guitarrockband Figurines fra Vestbjerg ved Aalborg kom ind på en andenplads på den danske hitliste foran navne som The Raveonettes, Jokeren og Kashmir. Men albummet "Shake A Mountain" har været et af de mest spillede på GAFFA-kontoret i det forgange år, og eventuelle tvivlere i huset blev fejet af banen, da bandet gav en særdeles overbevisende koncert på selvsamme GAFFA-kontor ved bladets 20-års jubilæumsfest. Vi tør godt spå Figurines en strålende fremtid på den danske rockscene, og de har også potentialet til at komme ud over landets grænser.

GAFFAs skribenter er nogenlunde på linje med læserne, der også kårede Blurs "Think Tank" som årets udenlandske album, mens Mew blev nr. 2 på den danske liste efter Kashmirs "Zitilites".

Top 20 udland:
01. Blur: "Think Tank"
02. The White Stripes: "Elephant"
03. Outkast: "Speakerboxxx/The Love Below"
04. The Cardigans: "Long Gone Before Daylight"
05. Ryan Adams: "Love Is Hell Pt. 1"
06. Radiohead: "Hail To The Thief"
07. Rufus Wainwright: "Want One"
08. Neil Young: "Greendale"
09. Dizzee Rascal: "Boy In Da Corner"
10. The Strokes: "Room On Fire"
11. Massive Attack: "100th Window“
12. Yeah Yeah Yeahs: "Fever To Tell"
13. Kings Of Leon: "Youth And Young Manhood"
14. Sean Paul: "Dutty Rock"
15. Erykah Badu: "Worldwide Underground"
16. The Thrills: "So Much For The City"
17. Beyoncé: "Dangerously In Love"
18. Alicia Keys: "The Diary Of Alicia Keys"
19. Ryan Adams: "Rock N Roll"
20. Nas: "God's Son"


Top 10 dansk:
01 Mew: "Frengers"
02 Figurines: "Shake A Mountain"
03 The Raveonettes: "Chain Gang Of Love"
04 Jokeren: "Alpha Han"
05 Olesen-Olesen: "Hårdnakket Idyl"
06 Kashmir: "Zitilites"
07 L.O.C.: "Inkarneret"
08 Dear: "Billy B"
09 Nikolaj Nørlund: "Tændstik"
10 Tiger Tunes: "Absolutely Worthless Compared To Important Books"

Som nævnt kan du se den fulde udenlandske liste i GAFFA januar, der er på gaden i dag.

ANNONCE