x

Elektroniske kvinder støtter Danner

Elektroniske kvinder støtter Danner

En spirende talentmasse af kvindelige elektroniske kunstnere finder sammen på den nye udgivelse Nadia – Støt Danner, hvor overskuddet ubeskåret går til hjælp af voldsramte kvinder. Manden bag kompileringen, Jonas Højgaard fra VUF Records, har samlet de 14 forskellige navne og har mødt stor opbakning omkring støttesagen.

– Jeg tror, at alle generelt har været klar på at bidrage til denne kompilering, da jeg har serveret det på den måde, at det skulle være de nye kvindelige talenter i Danmark, der skulle være fokus på, og at det samtidig var en støtte til kvinder, der har problemer med vold og generelt ikke har det for godt, fortæller han.

Organisationen Danner står blandt andet for at drive den gamle danske institution Dannerhuset. De modtager pengene fra salget af albummet, hvor nyere, men velkendte kunstnere som CALLmeKAT, Fagget Fairys og Hannah Schneider bidrager med numre. Derudover er artister, der er helt ubeskrevne blade i den danske musik, også er at finde på støttepladen:

– Alle de mindre kendte navne er valgt ud fra deres talent, og jeg synes generelt, at der ikke er nok fokus på kvindelige elektroniske artister. Der er rigtig mange, der har været rigtig positive omkring dette initiativ og har både været glade for at deltage og hurtige til at hjælpe mig, hvilket jeg synes er rigtig fedt, udtaler Jonas Højgaard, der i flere år har udgivet gratiskompileringer og længe har fulgt Danners arbejde.

Blandt de mere etablerede kunstnere er den elektroniske sangskriver RebekkaMaria, der i sin musik både fortæller historier om stærke kvinder og italesætter deres problemer. RebekkaMaria har bidraget med nummeret Robin Parts fra remixprojektet Mix To Verdener, og fortæller, at hun er glad for at være med i det kvindelige selskab:

– Jeg synes, det er fantastisk at være med i sådan et kor, der sætter opmærksomhed om en så vigtig sag. Jeg vil vildt gerne støtte op omkring den kamp, som Danner kæmper hver dag. Sangen er jo ikke skrevet direkte til sagen, men den ligger fint i tråd med mine holdninger og følelser omkring det, fortæller hun.

Albummet "Nadia – Støt Danner" udkommer den 7. december.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA