x

Decapitated til Royal Metal Fest 2010

Decapitated til Royal Metal Fest 2010

Mørket sænker sig over Århus i foråret, når 3-dage lange Royal Metal Fest finder sted i det, der ellers skulle være smilets by. Nu er tre nye navne blevet afsløret af Metal Royale: det polske comeback-band Decapitated, de amerikanske Lazarus A.D. og danske Dawn Of Demise.

Decapitated er tilbage efter at en tragisk bilulykke kostede bandets trommeslager livet og kvæstede forsangeren Adran "Covan" Kowanek. Den polske gruppe har valgt at lave et reunion-show til den danske festival og guitaristen Wacław "Vogg" Kiełtykahar desuden skrevet på deres hjemmeside om genforeningen:

"Beslutningen om at forsætte bandet var meget, meget svær for mig, men alt hvad jeg gør nu er at holde Decapitated i live. Covans situation har ikke forbedret sig specielt meget, og han er stadig i sengen og kan ikke klare sig alene. Vi er stadig 100% bag ham håber på det bedste. Det har været hårdest for mig at fortsætte uden (broren og trommeslageren, red.) Vitek ved min side, men han ville også have ønsket, at vi fortsatte."

Gruppen har noget at leve op til, da de i forvejen var en velrennomeret dødsmetalgruppe inden den tragiske ulykke. Decapitated fik blandt andet fem stjerner af Keld Rud fra GAFFA for deres trejde udgivelse "The Negation", som blev kaldt "et af de bedst producerede albums inden for genren, jeg til dato har hørt", og blev placeret som et af årets dødmetaludgivelser.

Decapitated flankeres af de amerikanske metalkometer fra Lazarus A.D. og danske Dawn Of Demise, der præsenterer deres nye album på festivalen. Derudover er Sepultura, Belphegor og The Kandidate allerede på plakaten, hvilket gør Royal Metal Fest til et must for metalelskere.

Festivalen bliver afholdt den 15 til den 17. april, og billetter til festivalen kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA