x

Anti Pop Consortium vender tilbage til Danmark

Anti Pop Consortium vender tilbage til Danmark

Den legesyge New York-kvartet Anti Pop Constortium brød i slutningen af 90'erne grænserne for, hvad hiphop kunne byde på. Nu kan gruppen, der netop har besøgt Musikcafeen i Århus, annoncere en ny koncert i landet.

Anti Pop Consortiums alternative blanding af elektroniske beats og snørklede tekster har givet dem en fast fanbase, der blandt andre tæller Radiohead og Dj Shadow, som begge har haft dem med som opvarmning på deres turnéer. Med det roste genforeningsalbum "Flourescent Black" i bagagen er den amerikanske gruppe et af de stærkeste kort, som avantgarde-hiphoppen har på hånden i øjeblikket.

Det fik Musikcaféen i Århus en demonstration af, da Anti Pop Consortium i denne måned gæstede det lille spillested. På trods af store lydproblemer var koncerten mindeværdig nok til, at anmelder Simon Mikdal Andersen fra GAFFA gav dem fire stjerner og skrev:

"Et stykke inde i koncerten begynder monitorerne at feede så meget, at M. Sayyid midt i et vers beder om at få stoppet beatet. Der er i et kort øjeblik en ganske nervøs stemning og larmende tavshed, før rapperen med en acapella begynder sit vers forfra. De to andre rappere falder hurtigt ind og leverer understøttende vokaler, og derpå begynder produceren langsomt, men sikkert at bygge beatet op fra grunden igen. Her viser APC tydelige tegn på overskud, musikhåndværkerevner og en vis opøvet professionalisme. De lader sig ikke slå ud af lidt tekniske problemer, men vender situationen til deres fordel."

Anti Pop Consortium vender tilbage til landet den 2. marts næste år, hvor københavnerne også får mulighed for at opleve de fire hiphoppere live. Billetter til koncerten på Loppen kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA