x

C.V. Jørgensen gæster Store Vega

C.V. Jørgensen gæster Store Vega

C.V. Jørgensen gav sin første offentlige optræden i syv år, da han spillede til Århus Festuge i år med stor ros til følge. Nu har den erfarne sangskriver fået blod på tanden og kan opleves på Roskilde Festival, Danmarks Smukkeste Festival og nu også til Konventum - LO-skolens konferencecenter i Helsingør til deres sommerkoncerter og til en stor koncert på Store Vega i foråret, nærmere betegnet 15. maj.

Den satiriske rockdigter og sanger har en speciel plads i den danske musik, som blev understreget til koncerterne under Århus Festuge. Klapsalver, der ingen ende ville tage, internationale navne som Howe Gelb og Isobel Campbell som C.V. Jørgensens musikere og stor ros til alle koncerterne fra GAFFAs anmeldere, som blandt andet skrev, at C.V. var i "topform" og at publikum var "bjergtagede".

Med et stort sangkatalog, der rækker helt tilbage til midten af halvfjerdserne, er der rigeligt med velkendte numre, der ikke kun er blevet populær musik, men som også er blevet en del af den danske sangskat. Sange som "Costa del Sol", "Det Si'r Sig Selv", "Neon Nok" og "Blåt Blod Til Alle" vidner om en lyriker og satiriker ud over det sædvanlige i dansk musik. Klassikerne bliver også suppleret op med et par nye sange, som C.V. Jørgensen ifølge en pressemeddelelse vil fremføre til koncerterne.

C.V. Jørgensens ordrige tekstunivers kan opleves på Store Vega sammen med et yderst kompetent band bestående af guitaristen Aske Jacoby, bassisten Knut Henriksen, Gert Smedegaard på trommer, Rune Olesen på percussion og Gustav Ljunggren på tangenter, og på Konventum i Helsingør, hvor han spiller sammen med Lars H.U.G.

Billetsalget starter i dag, og hvorefter billetter kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA