x

Smashing Pumpkins lægger første sang ud

Smashing Pumpkins lægger første sang ud

Et stort projekt er under opsejling i Smashing Pumpkins-lejren, hvor vi tidligere har kunne fortælle om Billy Corgans ide med at lægge hele 44 sange ud på gruppens hjemmeside under det samlende navn "Teargarden By Kaleidyscope", som senere skulle komme som et stort bokssæt. Nu ruller lavinen med sangen "A Song For A Son", der uden de store dikkedarer kan hentes på gruppens hjemmeside.

Smashing Pumpkins har siden 90'erne, hvor de brød igennem lydmuren med de roste albums "Siamese Dream" og "Mellon Collie And The Infinite Sadness", skiftet besætning på alle pladser undtagen den ikoniske frontmand Billy Corgan.  Efter trommeslageren Jimmy Chamberlins afsked med bandet i år har Corgan besluttet sig for at fortsætte med at benytte Smashing Pumpkins-navnet, som nu også er på det nye nummer.

Billy Corgan har i et interview med musikmagasinet Spinner fortalt om det først udgivne nummer "A Song For A Son", som ikke overraskende handler om far-søn-forhold:

"Det har noget at gøre med ikke at have børn og tankerne omkring, hvorfor jeg ikke har nogen børn. Og så er det også nogle tanker omkring mit forhold til min far, der er en form for forbindelse der, men den er ikke helt åbenlys. Det var ikke min plan, at jeg skulle skrive det, men det det kom bare ud af mig."

Sangen er den første fra "Teargarden by Kaleidyscope", som kan findes kvit og frit på Smashing Pumpkins' hjemmeside, men som derudover også bliver samlet i hele 11 firesanges ep'er.

Corgan fortæller desuden om sangen, at han har skrevet den i en inspirationsstrøm, og at den ikke tog mere end et kvarter at komponere. Om resultatet er blevet derefter, eller om Smashing Pumpkins melder sig tilbage i toppen af den alternative rockmusik, kan man selv vurdere på bandets hjemmeside og desuden ytre sin mening om i kommentarfeltet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA