x

The Courteeners klar med nyt album

The Courteeners klar med nyt album

Opfølgeren til debuten "St. Jude" fra 2007 skulle endelig være klar til udgivelse, og The Courteeners har sat den første single fra det nye album ud til gratis download. Sangen hedder "Cross My Heart And Hope To Fly", og kan downloades eller streames på deres MySpace-side. Den udkommer også på 7" vinyl med en b-side, der kan bestilles på deres officielle hjemmeside.

"St. Jude" blev ikke en voldsom kommerciel succes herhjemme, men den fik dog en ganske pæn modtagelse i pressen. Her på GAFFA blev det til tre stjerner fra vores anmelder Kristian Bach Petersen, der udnævnte dem til "lige knap det nye Oasis":

"Manchester-gruppen The Courteeners har to ting kørende for sig. For det første er deres forsanger ikke bare udstyret med en Manc-accent så tyk som den flabede Gallagher-bror; de deler også navn. Det betyder, at bogstavet "u" konsekvent synges som "o", hvilket giver specielt sange om fookin', et charmerende særpræg. For det andet har sangskriver Liam Fray en ganske vittig og skarp pen, der behandler ikke mindst livet i en tourbus, som om bandet var hærdede rockveteraner. Tilsammen gør de to ting de bedste numre på St. Jude fængende og skæve rocksange."

Oasis-lighederne fornægter sig heller ikke på den første single fra det nye album, en lettere melankolsk men samtidigt energisk sang. Albummet kommer til at hedde "Falcon", og er produceret af Ed Buller, der også har givet en hånd med hos blandt andre White Lies og Suede. "Falcon" udkommer mandag den 22. februar 2010.

Det ser ikke ud til, at danske fans får lov til at opleve The Courteeners live lige med det første, for de vil nemlig være travlt optagede, først af en turné i England, og herefter en nordamerikansk turné med Morrissey, så indtil videre må danskerne nøjes med albummet, eller tage et fly til England.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA