x

Sonic Youth er på arbejde igen

Sonic Youth er på arbejde igen

Det er kun et halvt års tid siden, at newyorker-kvintetten Sonic Youth udgav deres 16. studiealbum, "The Eternal", men det er åbenbart ikke noget, der kræver en hvilepause, for nu har guitaristen Lee Ranaldo netop afsløret, at bandet i øjeblikket arbejder på et soundtrack, og i øvrigt nok går i gang med det næste studiealbum i rækken engang i 2010.

"The Eternal" fik en fremragende modtagelse, både hos fans og kritikere, for deres tilbagevenden til et indie-pladeselskab, og til deres lyd fra slut-80'erne. GAFFAs anmelder Finn P. Madsen dekorerede albummet med fem flotte stjerner og havde stor ros at give:

"To velkendte kling-klang-flader, og bæstet slippes løs med et mægtigt guitarattack på Sacred Trickster med Kim Gordon i skæv, utilpasset vokal front. 'Anti-Orgasm' fortsætter med et omkuldblæsende riff, hvor den velkendte ringende guitarsound flyder herligt ovenpå. Alt sammen hvirvelvind og komplet utæmmet. Ikke siden 'Sister' og mesterværket 'Daydream Nation' har bandet været så meget up-front. Her kan ingen matche Sonic Youth, der for længst har skrevet sig over i rockhistorien som et af de mest grænsesøgende bands inden for støj- og artrocken."

I et interview med BBC 6 fortæller han, at bandet har haft et møde med en fransk instruktør, der arbejder på en teen-film, og var begejstrede for, hvad de blev vist. Hvem instruktøren er, og hvilken film det helt konkret drejer sig om, ville han dog ikke udtale sig om. Derudover lover Ranaldo, at der snart vil være nyt at sætte i dvd-afspilleren fra bandet selv i nær fremtid. De vil sammensætte en dvd med sekvenser fra deres 2007/2008-turné "Daydream Nation", og fra da de indspillede pladen tilbage i 1988.

Sonic Youth er i øvrigt stadig ude at spille koncerter i support af deres seneste udspil, så selv om Ranaldo lover, at Sonic Youth er tilbage i studiet for at arbejde på det næste udspil i det nye år, går der nu alligevel nok et stykke tid, inden vi får lov at høre det 17. album fra deres hånd. Der er ikke sat udgivelsesdato på nogle af de kommende projekter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA