x

Vegas direktør bliver skældt ud

Vegas direktør bliver skældt ud

I efteråret 2008 rullede spillestedskrisen for første gang for alvor, hvilket har betydet omkring 80 fyringer og en del besparelser for det velkendte spillested Vega. Men med udsigt til endnu et forfærdeligt regnskabsår bliver både bestyrelsen og direktør Peter Sand kritiseret fra flere fronter.

Vega ønsker stadig flere penge, da det vitale ølsalg ifølge dem selv er værre i år end som ventet, og spillestedet forventer et underskud på fem millioner kroner i år. Dagbladet Børsen skrev desuden i går, at omsætningen er faldet med ca. 30 procent i forhold til året før, hvilket svarer til et tab på 7,5 millioner kroner.

Vegas Bestyrelsesformand Hans Abildstrøm fortæller i et interview med Børsen om krisen:

"Markedet har udviklet sig helt anderledes, end vi havde forventet, fordi folk drikker endnu mindre end sidste år. Det koster særligt på omsætningen, at antallet af store koncerter i Store Vega er faldet i efteråret, og det skyldes ifølge vores analyse, at koncertmarkedet generelt er mindre end tidligere."

Skarp kritik af ledelse

Københavns Kommune har holdt en ekstraordinær støtte på 2,1 millioner kroner til det konkurstruede spillested tilbage, da bestyrelsen ifølge Merete Evers Dewilde, der sidder med Vegas sag i kommunen, har "manglet handlekraft til at træffe beslutninger i krisetider".

Også Kodas markedsdirektør, Trine Nielsen, er ude med riven efter spillestedet. Hun mener ikke, at spillestedskrisen kun handler om det dalende ølsalg og fortæller i dag til Børsen:

"Vega har tabt fokus. De har været så forhippede på at blive rytmisk nationalscene, at de har mistet fokus på driften. De har slået alt for stort brød op i forhold til, hvad de har kompetencer til at løfte."

Avisens kilder peger samtidig på, at direktør Peter Sands årsløn på 1,08 millioner kroner samt hans udgifter til flyrejser mellem Ebeltoft og København også bidrager til den dårlige økonomi. Bestyrelsesformand Hans Abildstrøm afviser dog denne del af kritikken og fortæller desuden, at der ikke bliver udbetalt direktørbonus i år. Vega-direktøren Peter Sand fortæller selv om den høje løn:

"Min løn har ligget på det nuværende niveau i en årrække, og den er ikke steget i forbindelse med jobskiftet (fra spillestedet Train, red.) Jeg ønskede ikke at gå ned i løn, da jeg skiftede til Vega. Isoleret set redder det ikke Vega, at jeg går ned i løn."

Spillestedet efterlyser politisk handling, hvilket er blevet hørt af socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen, der er på vej med et beslutningsforslag om en handlingsplan med hele 20 millioner kroner til de danske spillesteder, hvilket dog stadig ikke har fundet fælles fodslag i folketinget.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA