x

Desmond Tutu danser med Outlandish

Desmond Tutu danser med Outlandish

København har hele verdens bevågenhed for øjeblikket, og det ser ikke ud til, at opmærksomheden er forgæves. I går eftermiddags, søndag den 13. december, fik Rådhuspladsen fornemt besøg, da den sydafrikanske ærkebiskop og menneskerettighedsaktivist Desmond Tutu trådte ind på den opstillede Hopenhagen Live-scene for at overrække FN's klimachef mere end en halv million underskrifter fra mennesker verden over, der gerne vil have en fair klimaaftale. Den lille ærkebiskop med den store karisma var tilsyneladende tilfreds med begivenheden, og sagde til de knap fem tusinde fremmødte:

"Gud kigger ned på Zimbabwe og Afghanistan og græder. Og så ser han Danmark. Og han ser, at Hopenhagen er her. Og han ser alle jer. Og han begynder at smile."

Den gode stemning holdt også, da underskifterne var sikkert afleverede til FN's klimachef, Yvo de Boer, og det danske band med de multinationale rødder, Outlandish, indtog scenen. De lagde ud med hittet "I Only Ask Of God", og det fik Desmond Tutu ud af kulisserne, og ind på scenen igen, hvor han dansede med, til stor begejstring for publikum. Outlandish var også begejstrede for, at Tutu mødte op, da de mente, at det gav begivenheden mere vægt. I et interview forud for koncerten, i TV2's program Go' Morgen Danmark, udtalte en af gruppens tre sangere, Isam Bachiri:

"Jeg synes, det er vigtigt, at sådan nogle mennesker [som Desmond Tutu, red.] stiller op til det her, fordi han bringer hele spiritualiteten ind i det her. Det batter mere end Connie og company, i den store verden. Det betyder mere for folk end videnskabsmænd og politikere."

Herefter skulle ærkebiskoppen videre til gudstjeneste i Vor Frue Kirke, og Outlandish fortsatte koncerten på egen hånd.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA