x

Erykah Badu annoncerer nyt album

Erykah Badu annoncerer nyt album

Den skæve og unikke vokal hos Erykah Badu har sikret hende en særstatus som souldronning i USA og samtidig som én af pionererne bag neosoul-bølgen. Nu søger sangerinden tilbage i den lyd, som gav hende stor succes i 90'erne og har taget en række veletablerede hiphopproducere med på "New Amerykah, Part II: Return of the Ankh".

Den politiske og mørke førstedel af Badus eksperimenterende soulalbum "New Amerykah: 4th World War" udkom sidste år og fik stor ros af den internationale musikpresse. Herhjemme skrev GAFFAs anmelder Sohail Hassan i sin femstjernede anmeldelse:

"Det har sat gang i den gamle diskussion om, hvad der er vigtigst: at følge sine egne visioner kompromisløst eller holde idéerne forankret i virkelighedens krav til iørfaldende melodier og indhold, de fleste kan følge og nyde. Men det bliver på intet tidspunkt kedeligt navlepilleri. Ligesom Erykah Badus andre glimrende album kræver dette nogle gennemlytninger, før musikken begynder at klæbe. Det er er groovy oplevelse. Det høje niveau holdes hele vejen."

Stjernerækken af producere inkluderer blandt andre 9th Wonder, Madlib og den afdøde ven J Dilla, samt både James Poyser og ?uestlove fra The Roots, som Erykah Badu også har haft et tæt samarbejde med i mange år. Derudover rygtes det, at et nummer med både Lil Wayne og Andre 3000 fra Outkast også er at finde på tracklisten.

(Opdateret) Albummet "New Amerykah, Part II: Return of the Ankh" udkommer ifølge musiksiden Pitchfork.com nu den 30. marts.

"New Amerykah Part II: Return of the Ankh":

01. 20 Feet Tall (producer: Erykah Badu og 9th Wonder)
02. Window Seat (producer: Erykah Badu og James Poyser, feat. Questlove)
03. Agitation (producer: Erykah Badu og Shafiq Husayn of SA-RA Creative Partners)
04. Get Money (producer: Erykah Badu)
05. Don't Be Long (producer: Erykah Badu og Taarak)
06. Love (producer: Erykah Badu og J Dilla)
07. Umm Hmm (producer: Erykah Badu og Madlib)
08. Fall in Love (producer: Erykah Badu og Karriem Riggins)
09. Incense (Instrumental) (producer: Erykah Badu og Madlib)
10. Out My Mind Just in Time (Part 1) (Undercover Over-Lover) (producer: Erykah Badu)
11. Out My Mind Just in Time (Part 2) (producer: Erykah Badu og Georgia Anne Muldrow)
12. Jump in the Air (ft. Lil Wayne og Bilal) (producer: Erykah Badu, RC Williams og Jahborn) *

* bonus track


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA