x

ABBA og Genesis skal i Rock And Roll Hall Of Fame

ABBA og Genesis skal i Rock And Roll Hall Of Fame

I september måned blev den samlede liste af nominerede til optagelsen i den amerikanske Rock And Roll Hall Of Fame offentliggjort, og nu har folk stemt og dermed valgt fem navne, der til marts skal hyldes til en ceremoni i New York. De fem navne blev ABBA, Genesis, The Stooges, The Hollies og Jimmy Cliff.

Dermed blev der altså ikke plads til Red Hot Chilli Peppers, LL Cool J, Kiss, Donna Summer, Darlene Love, Laura Nyro og The Chantels, der udgjorde resten af feltet af nominerede. Men de fik altså ikke nok stemmer, og dermed blev det altså de førnævnte fem navne, der kan indtræde i de ædle haller.

Rolling Stone har talt med Iggy Pop, der kan fortælle, at ottende gang åbenbart er lykkens gang for The Stooges, og var de heller ikke kommet med i år, havde det været en rekord i afvisninger. Gruppen giver fortsat koncerter i en opstilling, hvor Iggy Pop og Scott Asheton er de eneste originale medlemmer efter at Dave Alexander døde i 1975, og Ron Asheton døde tidligere i år.

Dermed er der en fair chance for, at The Stooges også vil optræde til ceremonien. Det kan dog blive sværere at samle Genesis og ABBA. Phil Collins har nemlig problemer med nogle nakkehvirvler, der gør, at han ikke længere kan spille trommer og klaver, og dermed har han næppe mod på at kaste sig over de komplicerede Genesis-sange fra 70'er-æraen. I følge Rolling Stone vil bandets keyboardmand Tony Banks dog forsøge at få fat i Peter Gabriel for at høre, hvad han kunne have lyst til at gøre i forbindelse med ceremonien.

Man skal nok heller ikke forvente at se ABBA kaste sig over deres største hits til næste år. I følge Benny Andersson har Agnetha Fältskog så meget flyskræk, at hun formodentlig slet ikke dukker op, og han vil betragte det som en tjeneste overfor gruppens fans, hvis de ikke optrådte. Men han fortæller dog samtidig, at han vil snakke med de andre medlemmer af gruppen om at optræde.

Så er Graham Nash mere positiv omkring en gendannelse af The Hollies, der ikke har spillet sammen siden 1983, og mon ikke også Jimmy Cliff kan overtales til at give et nummer, når de fem navne indlemmes i Rock And Roll Hall Of Fame til en ceremoni 15. marts i hotellet Waldorf Astoria i New York.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA