x

Oh Land og Band Ane bliver præmieret

Oh Land og Band Ane bliver præmieret

Ganske som sidste år bliver tre danske navne, der ifølge Statens Kunstfond har udmærket sig særligt med deres musik i form af cd-udgivelser, præmieret med 30.000 kroner hver. I år har Tonekunstudvalget for Rytmisk Musik, der består af formand Juliana Hodkinson, Marilyn Mazur og Tobias Trier, valgt Oh Land (billedet), Band Ane og Kenneth Knudsens elektroniske udgivelser, der bliver præmieret.

Nanna Øland Fabricius' Oh Land-projekt modtog tidligere på året også kronprinseparrets Stjernedryspris og kan nu skrive endnu en stor anerkendelse på sit CV. Tonekunstudvalget skriver om valget af den elektroniske sangskrivers albumdebut "Fauna":

"Nanna Øland Fabricius har under navnet Oh Land skabt et spændende album, der giver forhåbninger om en spændende udvikling som komponist. Ved at arbejde intenst og enerådigt med computeren har hun udviklet en stærk personlig stil, som vækker beundring. Musikken er præget af smukke storslåede vokaler og stærk brug af korstemmer i en inciterende elektronisk cocktail."

Derudover er valget faldet på Band Anes album "Too & Free", hvis musik Tonekunstudvalget beskriver som en kombination af  "elektronikaens stramhed og perfektion med en frodighed af snurrige lydeksperimenter, som smitter lytteren og giver appetit på opdagelsesrejser." Electronica/jazz-musikeren Kenneth Knudsen er den sidste af de lykkelige modtagere af prisen for albummet "End Of Silence", der bliver kaldt et "overraskende" og "helstøbt værk".

Dermed er valget faldet på tre kunstnere, som giver den normale kommercielle musik modspil med deres alternative og eksperimenterende albums, og de kan nu glæde sig over det ekstra økonomiske tilskud og ikke mindst anerkendelsen fra Statens Kunstfond.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA