x

Loppen i økonomisk krise

Loppen i økonomisk krise

Tidligere har både Vega og Copenhagen Jazzhouse bedyret, at økonomien var så træg, at de var lukningstruede. Nu kan Christiania-spillestedet Loppen også fortælle, at de har økonomiske problemer.

Ifølge Politiken har Loppen et overtræk på omkring de 335.000 kroner i banken, hvilket bestyrelsesformand Susanne Romlund ser som en alvorlig sag:

"Vi er ikke lukningstruede, men vi kommer til at skære voldsomt i antallet af koncerter. Vores anlæg er fuldstændigt slidt ned. Tingene står efterhånden af, og lydfolkene synes, det er pinligt, hvad vi tilbyder musikerne."

Den pressede situation med de økonomiske vanskeligheder har fået spillestedet til at bede Københavns Kommune om en ekstrabevilling på 350.000 kroner, men Susanne Romlund tror ifølge Politiken ikke på, at de får flere penge, og fortæller, at de altid bliver "forbigået".

Loppen får i forvejen samlet set omkring 2 millioner kroner i støtte fra Kultur og Fritidsudvalget og Kunstrådets Musikudvalg om året, men det har ikke været nok, og bestyrelsesformanden erkender, at løsningen på problemerne nok er at skære ned i antallet af koncerter.

Kulturudvalget i København har i forvejen uddelt i alt 3,9 millioner kroner til de nødstedte spillesteder i området, men dem har Loppen ikke forsøgt at få fingrene i. Den daglige leder Jasper Jensen fortæller til Politiken om dette, at "Vi er druknet, fordi vi mangler folk til den slags. Vi har ikke været gode til lobbyisme."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA