x

C.V. Jørgensen giver endnu en ekstrakoncert

C.V. Jørgensen giver endnu en ekstrakoncert

Interessen for den tilbagevendte nationalskjald fra Birkerød, C.V. Jørgensen, er stor. Derfor har han indvilliget i at give nok en ekstrakoncert i Store Vega i København, hvor han i første omgang lovede at give koncert 15. maj og herefter - da koncerten blev udsolgt på få minutter - sagde ja til at give en ekstrakoncert den 16. maj. Ekstrakoncerten blev udsolgt på 20 minutter, og nu siger C.V. så alle gode gange tre i det gamle Folkets Hus med en koncert den 20. maj. C.V. Jørgensen giver også koncerter i Århus, Helsingør og på festivalerne i Roskilde og Skanderborg i foråret og sommeren 2010.

C.V. Jørgensen stiller op med guitaristen Aske Jacoby, bassisten Knut Henriksen, Gert Smedegaard på trommer, Rune Olesen på percussion og Gustav Ljunggren på tangenter for at servere materiale fra C.V.'s omfattende bagkatalog. Den opmærksomme C.V.-fan vil bemærke, at der denne gang ikke er nogen trompet med, modsat på turnéerne i kølvandet på C.V. Jørgensens to seneste studiealbum, "Sjælland" og "Fraklip Fra Det Fjerne" fra henholdsvis 1994 og 2002, og modsat de tre comeback-koncerter i Århus Festuge 2009. Man skal altså denne gang nok ikke regne med helt så stort fokus på den senere del af C.V.'s bagkatalog, hvor trompeten har fyldt godt i lydbilledet, som på hans forrige turnéer.

Carsten Valentin Jørgensen debuterede i 1974 med albummet "En Stynet Strejfer" og har efterfølgende udsendt en lang række plader frem til 2002, hvor det seneste album, "Fraklip Fra Det Fjerne", blev udsendt. I forbindelse med offentliggørelsen af koncerten i Scandinavian Congress Center i Århus 14. maj lovede C.V., at der ville blive leveret masser af gamle hits og indikerede også, at der måske også er nyt på vej:

"Vi skal ud og rocke. Vi vil spille mange uptempo-numre, og vi vil dykke tilbage til de gamle plader. Og hvem ved – måske vil vi også spille et par helt nye sange".

Om det kommer til at holde stik, kan man blandt andet finde ud af til ekstra-ekstrakoncerten i Store Vega 20. maj. Forsalget til koncerten starter mandag den 21. december klokken 10, og billetter kan købes via GAFFA Live.

C.V. Jørgensen fylder i øvrigt 60 år 9. maj 2010, altså umiddelbart inden han drager på landevejen igen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA