x

First Aid Kit vender tilbage

First Aid Kit vender tilbage

På trods af at svenske First Aid Kit kun har udgivet en enkelt ep, har de allerede fået massiv opmærksomhed rundt omkring i verden, men nu er der snart et fuldlængde-studiealbum på gaden. Det følges op med en turné, der hovedsageligt fører dem rundt i Storbritannien, men det bliver dog også til to koncerter herhjemme, i henholdsvis København og Århus.

Det første fuldlængde udspil fra duoen udkommer mandag den 25. januar, under titlen "The Big Black And The Blue" fra pladeselskabet Wichita Records, og er produceret af pigernes far, Benkt Söderberg, der også er angivet som instrumentalist. I en pressemeddelelse beskrives pladen således:

"Med et keyboard, en elektrisk harpe, akustiske guitarer og de to pigers flotte og kraftige vokaler, fortryller de lytteren, og de otte skæringer på albummet sitrer af vitalitet og spilleglæde, og de naive tekster leveres smukt."

Da ep'en "Drunken Trees" udkom tidligere på året, vakte det som nævnt stor opmærksomhed, især på grund af pigernes fortolkning af Fleet Foxes "Tiger Mountain Peasant Song", og GAFFAs Michael Jose Gonzales var bestemt heller ikke uberørt af netop denne sang. Han belønnede ep'en med fire stjerner, og skrev:

"Sangene giver bestemt appetit på mere, og det giver ikke rigtig mening at fremhæve nogle frem for andre. Når det nu gøres alligevel, er det fordi den nedbarberede version af Fleet Foxes' Tiger Mountain Peasant Song simpelthen er ganske fortryllende og giver originalen kamp til stregen, hvilket må siges at være lidt af en bedrift. Det bliver spændende at se, hvad de to purunge jenter hiver op af ærmet på deres kommende langspiller-debut, der foreløbigt er sat til udgivelse i september. Drunken Trees giver i hvert fald otte rigtig gode grunde til at glæde sig eftertrykkeligt til mere af samme skuffe."

Koncerten i København spilles i Lille Vega mandag den 29. marts 2010 klokken 20.00, og billetter hertil kan findes via GAFFA Live. Koncerten i Århus spilles på Voxhall tirsdag den 30. marts klokken 21.00, og billetter hertil kan købes via ebillet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA