x

DR lancerer nyt heavyprogram

DR lancerer nyt heavyprogram

Sort Søndag bliver titlen på den nye udsendelse, der - som navnet antyder - kan høres hver søndag mellem 21.00 og 23.00. Programmet, som har premiere den 3. januar, bliver til i samarbejde med en "virtuel redaktion" af heavyentusiaster, fortæller chefredaktør for P3, P4 og DRs digitale radiokanaler Ole Mølgaard:

"De her folk er meget vidende og enormt engagerede omkring deres musik. Ved at inddrage dem så tæt, som vi har gjort; først i programudviklingen og herefter også i selve programmet, har vi både fået et program, som er skabt på brugernes præmisser, og som er meget bedre, end hvis vi havde lavet det uden dem," siger Mølgaard.

Mange genrer

Den fanbaserede form betyder blandt andet, at udsendelserne vil få mulighed for at orientere sig i heavymusikkens mange subgenrer og følge med i, hvad der foregår på den danske metalscene lige nu, supplerer Anders Bøtter, som bliver vært på programmet:

"Det er vigtigt for os at komme rundt i så mange genrer som muligt, og selvfølgelig følge med i, hvad der sker på den danske metalscene, som vi kan være meget stolte af. Vi vil også gerne være det eksklusive program, der kan præsentere premierer på nye numre fra spændende navne," siger han.

Respons fra lytterne

Redaktionen på Sort Søndag består foruden Bøtter af Carsten Holm, som i sin tid var vært på P3-programmet "Heavyland". I december har de lavet en såkaldt dummy på programmet, som metallytterne har kunnet givet respons på op til premieren. Samtidig udskrev de en afstemning om programmets navn.

"Vi har fået 450 mails, i ugen efter dummyen blev tilgængelig, og langt de fleste gav udtryk for stor glæde over programmet. Derudover har vi haft en helt konkret udfordring i at finde et navn, og her har lytterne heldigvis valgt vores egen favorit, nemlig 'Sort Søndag', som blev en suveræn vinder", fortæller Anders Bøtter.

I det første program den 3. januar klokken 21.00 bliver der blandt andet varmet op til Danish Metal Awards, som bliver uddelt den 16. januar. Derudover bliver der kigget frem på nye interessante udgivelser i 2010.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA