x

Nye medlemmer af Rock'n Roll Hall of Fame

Nye medlemmer af Rock'n Roll Hall of Fame

I oktober fejrede Rock'n Roll Hall of Fame sit 25 års jubilæum med to storstilede koncerter i New Yorks Madison Square Garden, hvor en række af rockens største navne optrådte sammen og hver for sig - Metallica med Lou Reed, Bruce Springsteen med John Fogerty, U2 med Mick Jagger og så fremdeles.

15. marts indlemmes nye medlemmer ved en ceremoni på Waldorf Astoria i New York. Blandt de nye medlemmer er The Hollies, reggaelegenden Jimmy Cliff, svenske ABBA og The Stooges, som med  Iggy Pop (billedet) i front er på vej på landevejen i 2010.

Hertil kommer sangskriverne Jesse Stone, Mort Shuman, Barry Mann & Cynthia Weil samt Ellie Greenwich & Jeff Berry, foruden pladeselskabsmand og producer David Geffen.

Det er endnu ikke klart, om nogen af de nye medlemmer vil optræde ved ceremonien, som traditionelt ofte har dannet ramme om sjælne optrædener med ellers hedengange konstellationer. Genesis, som også er blandt de nye medlemmer vil næppe optræde, da Phil Collins for nyligt har undergået en operation, udtaler bandets keyboardspiller Tony Banks til Billboard, og ABBA kommer nok næppe heller til at optræde ved begivenheden.

Også Red Hot Chili Peppers og Kiss var nominerede, men blev altså ikke optaget i denne omgang. Rock'n Roll Hall of Fame blev lanceret af en række branchefolk, herunder Atlantic-grundlæggeren Ahmed Ertegun, med det formål at hylde populærmusikken som kunstform.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA