Nominerede til P3 Guld er fundet

Nominerede til P3 Guld er fundet

I et lille årti har de musikkyndige bag den landsdækkende radiokanal P3 stukket hovederne sammen og har fundet fremtidens musiknavne i landet. Det sker til live-arrangementet P3 Guld, hvor man blandt andet kan opleve Kashmir, Mew, Alphabeat, Nephew og Selvmord live. Nu er nomineringerne også klar til den prominente prisuddeling.

Det er især den store P3 Prisen med de tilhørende 100.000 kroner, der er i fokus. I år skal vinderen af denne pris findes blandt Julie Maria, Oh No Ono (Billedet), I Got You On Tape, Turboweekend og When Saints Go Machine. Samtidig bliver der også plads til en ny livepris, hvor nogle af årets største danske optrædener på blandt andet Roskilde Festival kæmper om prisen.

P3 Guld har nu fejret lovende musiknavne i et lille årti og har budt på alternative optrædener fra velkendte kunstnere, der i årenes løb har gjort noget specielt ud af netop dette arrangement. GAFFA spurgte P3's musikchef Lars Trillingsgaard, hvad de ni års erfaring har gjort ved prisuddelingsshowet:

- Vi er blevet mere professionelle siden starten. P3 Guld har altid været lidt på trods af, hvad der ellers har været. Vi har ikke et stort budget som Danish Music Awards eller Zulu Awards, hvor der er gøgl og gak. Vi forsøger at bevare noget af den ånd fra da det startede, og hvor vi skulle kæmpe for at komme igennem på tv og radio med den slags.

Musikchefen fortæller, at juryen består af ca. 20 af "DR's egne musikfaglige kræfter" til både talentprisen og til P3 Prisen, mens P3 Hit-prisen og Live-prisen bliver valgt af publikum. P3 Guld løber af stablen den 15. januar, og sendes live på DR2 og P3.

Nomineringerne ser således ud:

P3 Talentet:
Annika Aakjær
Giana Factory
Ginger Ninja
Lars & The Hands Of Light
The Rumour Said Fire
Spektors
 
P3 Prisen:
I Got You On Tape
Julie Maria
Oh No Ono
Turboweekend
When Saints Go Machine

P3 Hit:
Alphabeat: "The Spell"
Balstyrko: "Intet Stopper Helt"
Carpark North: "Save Me From Myself"
Dúné: "Victim Of The City"
Jooks: "Hun Vil Ha En Rapper"
Magtens Korridorer: "Milan Allé"
Mew: "Introducing Palace Players"
Medina: "Kun For Mig"
Mikael Simpson: "Inden Du Falder I Søvn"
Nephew: "007 Is Also Gonna Die"
The Raveonettes: "Last Dance"
Rasmus Seebach: "Engel"

Liveprisen:
Malk De Koijn: Roskilde 2009
Mew: Roskilde 2009
Nephew: Danmark Denmark Tour
Magtens Korridorer: Milan Allé Tour
Trentemøller: Roskilde 2009


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA