x

Elisabeth tager på turné

Elisabeth tager på turné

Med 30 års musikalsk karriere på bagen, og et relativt nyt album i hånden, tager danske Elisabeth Gjerluff Nielsen, bedst kendt under fornavnet, en tur rundt på de danske spillesteder i februar og marts, med et noget usædvanligt support-navn. I stedet for at tage et band med sig på turen, har hun valgt forfatteren Christina Hagen som opvarmning på første halvdel af turnéen, mens den anden halvdels opvarmning leveres af den up-coming sangerinde Karonline Munksnæs.

Elisabeth udgav i marts sidste år albummet "Salto Mortale", der blev co-produceret af nu afdøde Hilmer Hassig, til flotte anmeldelser fra alle sider. En længere solo-karriere har bragt danskerne lidt af hvert, både for børn og voksne, men med "Salto Mortale" vendte hun tilbage med dristig lyrik, og noget af den elektroniske indflydelse, der også prægede hendes dage i 80'er bandet Voxpop. Her hos GAFFA afleverede Jan Opstrup Poulsen fire af de seks stjerner, og udnævnte albummet til "yderst overrumplende". Han skrev:

"Med afsæt i titlen Salto Mortale tager Elisabeth et spring ud i uvisheden og åbner op for sine inderste lyster. Lidt med bagtanken, at så må det briste eller bære. Det er ret forfriskende og yderst overrumplende efter den lidt blege voksenpop, som hun præsenterede på Matiné fra 2004. Musikalsk bliver sangene også sat på spidsen med en elektronisk trippende klangflade, hvor Hilmer Hassigs soniske guitar fører taktstokken. Det er sine steder næsten giftigt og yderst effektfuldt i Elisabeths sukkende begær."

Opvarmningen leveres som nævnt af Christina Hagen, der i 2008 udgav sin første bog, novellesamlingen "Sexdronning", fra hvilken hun vil læse op som indledning til de første fire koncerter. De resterende fire koncerter på turen indledes noget mere traditionelt, med sangerinden Karoline Munksnæs, der tidligere har sunget kor for navne som Sebastian og Tue West.

Billetsalget er noget spredt, men der kan findes billetter til to af koncerterne via GAFFA Live. Turnéplanen kan ses nedenfor.

Turnéplan:

11.02 VGT - Vestjysk Gymnasium Skjern-Tarm musikfor.
Support: Christina Hagen

fr 12.02 Lille sal Musikhuset Aarhus
Support: Christina Hagen

lø 20.02 Det Bruunske Pakhus Fredericia
Support: Christina Hagen

sø 27.02 Bremen Kbh.
Support: Christina Hagen

fr 05.03 Bygningen Køge
Support: Karoline Munksnæs

lø 06.03 Gimle Roskilde
Support: Karoline Munksnæs

fr 19.03 Elværket Holbæk Holbæk
Support: Karoline Munksnæs

lø 27.03 Godset Kolding
Support: Karoline Munksnæs


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA