x

Peter H. Olesens nye duo på vej med album

Peter H. Olesens nye duo på vej med album

Duoen Olesen-Olesen alias brødrene Peter H. og Henrik Olesen (henholdsvis sang og guitar) gik i forbindelse med 2007-albummet "Kain og Abel" hver til sit i al venskabelighed. Siden har Peter H. Olesen givet en række duokoncerter med guitaristen Michael Lund, der også var tilknyttet Olesen-Olesen, mens Henrik Olesen har spillet med Er De Sjældne.

På det seneste har Peter H. Olesen og Michael Lund fundet et duonavn, De Efterladte, og nu er de så småt ved at have sange klar til et album, fortæller Peter H. Olesen til GAFFA:

- Vi har 10-12 nye sange, som vi så småt er ved at gå i studiet med. Jeg har skrevet teksterne, og musikken er skrevet af Mads Mouritz og i et enkelt tilfælde C.S. Nielsen. Michael håber dog også at få nogle sange klar til albummet. Vi indspiller det rundt omkring i sommerhuse og hjemmestudie uden producer, men når vi skal mikse sangene, vil vi nok prøve at finde nogle friske ører udefra. Musikken er som udgangspunkt akustisk med vores guitarer i fokus, men det kan godt være, vi hiver lidt bas, trommer og klaver ind udefra. Udtrykket er vel en slags nutidige viser eller folkemusik. Min arbejdstitel til pladen er "Nye Viser På Dansk", men jeg ved ikke helt, om Michael vil erklære sig enig, griner Peter H. Olesen.

Hvad er den største forskel på De Efterladte og Olesen-Olesen?

- Det er lidt svært at sige, for vi er jo stadig ved at definere vores lyd, men Mads Mouritz har selvsagt en anden måde at skrive sange på end Henrik. Og så er vi jo i Olesen-Olesen ofte blevet beskyldt for at skrive mørke sange, så nu har vi forsøgt at skrive nogle, der er lidt lysere. Men vi tør ikke helt love, at de er det.

Hvornår kan vi forvente jeres album på gaden?

- Efter planen til sensommeren, august eller september. Vi har faktisk ikke noget pladeselskab, for Henriks og mit pladeselskab, Melodika, ligger lidt stille for tiden. Men det bekymrer os ikke. Vi kunne da godt tænke os, hvis der var et pladeselskab, der fandt interesse for musikken, men ellers udgiver vi det bare selv.

 

De Efterladte kan opleves live følgende steder i den kommende tid:

18. februar: Løves Café, København V

12. marts: Huset, Aalborg


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA