x

Teitur producerer fransk hitalbum

Teitur producerer fransk hitalbum

Det er et stykke tid siden, vi har hørt noget til Teitur, men han har ikke ligget på den lade side og har på det seneste blandt andet arrangeret og produceret den franske sangerinde Nolwenn Leroys seneste og tredje album "Le Cheshire Cat Et Moi". Albummet udkom i Frankrig kort før jul og gik straks ind på førstepladsen på den franske iTunes-hitliste, ligesom det fik fine anmeldelser. Det har dog indtil videre kun nået en 26. plads på den officielle franske hitliste, hvilket er noget af en tilbagegang for Nolwenn Leroys, hvis to første album gik henholdsvis nummer 1 og 3.

Albummet er primært på fransk og er derfor kun udsendt i Frankrig, Belgien og den fransktalende del af Canada. Albummet indeholder dog nogle sange på engelsk, blandt andet Nolwenn Leroys fortolkning af Teiturs egen "You Get Me", som han selv indsang på 2006-albummet "Stay Under The Stars".

Nolwenn Leroy fik sit gennembrud i 2002, da hun vandt Star Academy - den franske udgave af Stjerne For En Aften. Om vejen til hendes album fortæller Teitur til GAFFA.dk:

- Historien om Nolwenn er, at hun var til en koncert med mig i Central Park, New York, hvor hun hørte mig sammen med Suzanne Vega og Jonatha Brooke. Nolwenn er stor fan af Jonatha og Suzanne, men kendte på daværende tidpunkt ikke min musik. Siden kom hun til en af mine koncerter i Paris og præsenterede sig selv. Derefter mødte vi hinanden et par gange i Belgien og Frankrig, og hun kom også til en af mine koncerter i Vega i København.

Teitur fortsætter:
- Jeg satte hende i kontakt med Rupert Hine, min forhenværende producer, og de to gik i gang med at samle materiale og skrive sange med diverse sangskrivere i Los Angeles, som hun ville lave album sammen med, blandt andet Jonatha Brooke og mig selv. Til sidst blev jeg så spurgt, om jeg ville arrangere numrene og producere albummet. Jeg arrangerede numrene på Færøerne, og vi lavede lidt pre-production her, og derefter indspillede vi i Malmö og miksede i Paris. Musikken blev skrevet meget til harpe-akkompagenment, og en del danske musikere spiller med, blandt andet Søren Kjærgaard, Nikolaj Munch Hansen, Mads Hyhne, Jakob Høyer og Anders Christensen. Andre medvirkende på albummet er harpisten Ruth Wall fra Goldfrapp og Nico Muhly, som har lavet nogle af strygerarrangementerne.

Der er ingen planer om at udgive albummet i Danmark, men det kan købes via Nolwenns hjemmeside, hvor man også kan høre uddrag af numrene.

Teiturs næste udgivelse bliver dvd'en "A Night at the Opera" med en koncertoptagelse med DR UnderholdningsOrkestret fra november 2008, som udkommer til februar. Han forventer at udgive et nyt studiealbum, hans femte, i efteråret 2010.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA