x

Green Day til Skive Festival

Green Day til Skive Festival

Skive Festival må siges at kunne præsentere et imponerende program, når den fire dage lange festival løber af stablen i juni med internationale navne som Rammstein, Gossip og White Lies øverst på plakaten. Nu kan festivalen føje endnu et verdensnavn til listen med annonceringen af det punkede rockband Green Day.

Selvom den amerikanske gruppe har mere end 20 år på bagen, er der stadig gang i maskineriet hos Green Day, der i 2009 udsendte det roste album "21st Century Breakdown", havde succes med musical-opsætninger og ikke mindst besøgte Danmark i efteråret. Her var det tydeligt for GAFFAs anmelder Morten Gottschalck, at guitaristen og forsangeren Billie Joe Armstrong er den ubestridte frontmand i bandet. Green Day fik fem stjerner for koncerten og følgende ord:

"Billie Joe er bandets absolutte og ubestridte centrum. Han elsker simpelthen at råbe ting, som publikum skal råbe efter, mens han forlanger at se folks hænder svingende frem og tilbage. Det er crowd control på et avanceret plan. Han er en ægte sprechstallmeister i gennemsvedt tøj, og skal altid lige hoppe, lave lidt breakdance, hive en publikummer på scenen eller fyre noget andet af. Han vil ses og høres konstant. Han må være ulidelig at være venner med, but who cares? Det fungerer jo helt fænomenalt på scenen. Selv efter en tung uge på mit arbejde har Billie Joe min udelte opmærksomhed sent fredag aften. Dét er imponerende."

Den energiske Billlie Joe og resten af punkrocktrioen med den brede appel kan nu igen opleves på dansk jord, når Green Day gæster Skive Festival til sommer. Festivalen foregår fra den 2. til den 5. juni, og billetter kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA