x

Dizzy er klar til turné

Dizzy er klar til turné

Hvor mange har hørt jer spille i denne omgang?

– Bortset fra os tre er du og Anne Gry (kamerafører for GAFFA.TV) de eneste indtil videre.

GAFFA var altså i særlig audiens, da Dizzy Mizz Lizzy gav den gas i øvelokalet med numre som "67 Seas In Your Eyes", "Run" og "Waterline", og vi kan med glæde rapportere, at Dizzy er i form til at fyre den max af. Tim behandler sin rockguitar, som var det en klump ler i hånden på en keramiker, Martin Nielsen følger ham tæt med komplekse og skarpe basgange, og Søren Friis håndterer trommerne med sikre beats og rullende "fills". Ingen metaltræthed at spore for trioen.

Og det på trods af at Martin og Søren (næsten) har holdt sig fra musikken, siden bandet kastede håndklædet i ringen for 13 år siden, og i stedet har arbejdet for henholdsvis Post Danmark og som lastbilchauffør. Dizzy er på banen med en reunion-tur rundt omring på spillesteder i landet og på sommerens festivaler. En række jobs har særlig betydning for trioen, nærmere bestemt fire koncerter i K.B. Hallen på Frederiksberg. Martin Nielsen fortæller:

– Vi har godt været klar over, at der har været interesse for at høre os og vores gamle sange igen, men da idéen kom op om at spille en koncert i K.B. Hallen, var jeg noget skeptisk. Jeg regnede med, at det ville være meget svært at sælge nok billetter. Da det så viste sig, at koncerten blev udsolgt på 15 sekunder, blev vi klar over, at der var noget særligt i gære.

Tim uddyber: – K.B. Hallen har en særlig nostalgisk betydning for os. Vi fik aldrig spillet i K.B. Hallen i sin tid, til gengæld har vi været fast publikum til en masse heavy-koncerter samme sted som små knægte. Vi havde aldrig nok penge; vi samlede flasker og så videre for at få råd til billetterne, men det lykkedes aldrig rigtig, men så var det godt, at vi fik bestukket en venlig dørmand med vores småpenge. Han lod os smutte ind til sidst, siger frontfiguren, hvorefter de tre i munden på hinanden opsummerer de mange tungrock- koncerter, de oplevede i K.B. Hallen som unge fans og fritidsmusikere.

– Vi så Deep Purple, Aerosmith, Scorpions, Def Leppard, Mötley Crüe, Iron Maiden, Metallica, David Lee Roth og Headless Cross (en inkarnation af Black Sabbath, red.), så det bliver fantastisk at gense hallen, men denne gang som band.

Følg en intensiv dækning af Dizzy Mizz Lizzys længe ventede gendannelse her i bladet i de kommende måneder. Det inkluderer features på GAFFA.TV, en lang og uddybende historie i martsnummeret af GAFFA og den helt store, retrospektive fortælling i klubtillægget i april måned. Bandet starter turnéen den 26. marts i Odense og spiller i K.B. Hallen den 9., 10., 16. og 17. april.

Dizzy Mizz Lizzy på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA