x

Under Byen taber alt i næste måned

Under Byen taber alt i næste måned

Under Byen er tilbage med deres første studiealbum siden "Samme Stof Som Stof" fra 2006. Pladen har fået den lidet opmuntrende titel "Alt Er Tabt", der også er navnet på et af de nye numre fra Under Byen, som har fået en ny tilgang til musikken. Violinist og savspiller Nils Grøndahl fortæller:

– Der er sket lidt af hvert i bandet, siden vi udgav "Samme Stof Som Stof" for efterhånden fire år siden. Thorbjørn (Krogshede, tangentspiller, red.) er gået ud af orkestret, og det, at vi har været uden ham, har på en eller anden måde gjort os til et nyt band. Han har tidligere stået for at skrive størstedelen af vores sange, men på "Alt Er Tabt" har hele bandet været en del af sangskrivningen. Det har gjort, at det er blevet en anden slags sange end hidtil. Thorbjørn har en meget speciel måde at skrive sange på, og de nye numre er blevet mere straight, ligesom strukturen også er blevet mere enkel og lineær.

Der er også en forskel på, hvordan de nye numre spilles i forhold til tidligere, og så er brugen af klaver neddroslet til fordel for guitar, strygere og kor, fortæller Nils:

– Det er andre sange end tidligere, og derfor skal de også spilles på en anden måde end før. Det har været lidt af en udfordring for os at finde ud af, hvordan vi skal spille sangene med den besætning, vi er i bandet nu. Det sidste, vi vil, er at gentage os selv, så det har været vigtigt for os at finde friske måder at spille sammen på. Vi har brugt mere guitar, end vi plejer, på pladen, og klaveret fylder meget mindre end på de tidligere album. Herudover har bassen fået en mere fremtrædende rolle, og der er blevet plads til nogle ret fyldige kor- og strygerarrangementer. Planen var oprindeligt at lave en meget stram og enkel plade, men efter at have lyttet til de sidste miks, kan jeg godt se, at den er virkelig proppet nogle steder. Det bliver spændende at se, hvad folk siger til pladen. For mig er den så frisk nu, at det faktisk er svært at have et indtryk af den som helhed.
                                           
"Alt Er Tabt" er på gaden 8. februar, og i næste nummer af GAFFA kan du læse et stort interview med Under Byen

Singleforløberen er titelnummeret, som får radiopremiere i Det Elektriske Barometer på P3 søndag den 10. januar, hvor sangen bliver en tester, der kan stemmes på. Programmet starter klokken 21.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA