x

The Czars-sanger indspiller album med Midlake

The Czars-sanger indspiller album med Midlake

John Grant, sanger i det hedengangne Denver, Colorado-band The Czars, er på vej med sit første soloalbum, der får den meget interessante titel "Queen Of Denmark". Det fortæller han til det engelske musikblad Mojo. Hvad den nærmere forklaring på titlen er, vides endnu ikke, men det finder vi forhåbentlig ud af, når pladen udkommer.

John Grant har indspillet albummet sammen med den texanske gruppe Midlake, som 1. februar selv udsender deres tredje album, "The Courage Of Others" og i øvrigt spiller i Amager Bio 5. februar. Grant og Midlake udkommer begge på det engelske pladeselskab Bella Union (også kendt for blandt andre Fleet Foxes og danske The Kissaway Trail, Our Broken Garden og Chimes & Bells).

The Czars udgav seks album i perioden 1996-2006 og fik fornemme anmeldelser for deres americana-inspirerede rock med John Grants markante, lyse stemme i forgrunden.

Imidlertid udviklede John Grant et voldsomt alkohol- og kokainmisbrug, som fik ham til at gå helt ned med flaget. "Jeg brugte et år på at tænke på at slå mig selv ihjel", fortæller han til Mojo. Og det var folkene fra Midlake, der fik ham på ret køl igen:

"Hvad de fyre gjorde for mig ... Jeg kan ikke takke med nok. De skabte en atmosfære, hvor jeg kunne føle mig tryg og sikker."

John Grant fortæller, at Midlake først præsenterede ham for musik for 70'er-navne af mainstream-pop-rock-kunstnere som Roger Miller, Supertramp, John Denver, Journey og ABBA, men han endte dog med et album, der var mere påvirket af 70'er-singer-songwritere som Harry Nilsson og Randy Newman. Teksterne er blandt andet inspireret af Grants teenagetid, hvor kan kæmpede med at leve som bøsse i et meget religiøst hjem.

Nu er Grant i øvrigt stoffri, men det betyder ikke, at hans tekster er blevet mere overfladiske, tværtimod, fortæller han: "Den smerte, du oplever, når du behandler noget lige på, er meget større, end den smerte, du oplever, når du er bedøvet af sprut og stoffer."

"Queen Of Denmark" udkommer i slutningen af marts.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA