x

C.V. Jørgensen giver fjerde Vega-koncert

C.V. Jørgensen giver fjerde Vega-koncert

Interessen for den tilbagevendte nationalskjald fra Birkerød, C.V. Jørgensen, synes umættelig. Derfor har han indvilliget i at give en fjerde koncert i Store Vega i København. Her lovede han i første omgang at give koncert 15. maj. Den koncert blev udsolgt på få minutter. Så annoncerede C.V. en ekstrakoncert 16. maj. Den blev også hurtigt udsolgt. Så annoncerede han endnu en ekstra koncert 20. maj. Den blev også udsolgt, og nu siger C.V. så alle gode gange fire med en koncert i Store Vega 21. maj.

C.V. Jørgensen giver også koncerter i Århus, Helsingør og på festivalerne i Roskilde og Skanderborg i foråret og sommeren 2010.

C.V. Jørgensen stiller op med guitaristen Aske Jacoby, bassisten Knut Henriksen, Gert Smedegaard på trommer, Rune Olesen på percussion og Gustav Ljunggren på tangenter for at servere materiale fra C.V.'s omfattende bagkatalog og måske et eller to nye numre. Den opmærksomme C.V.-fan vil bemærke, at der denne gang ikke er nogen trompet med, modsat på turnéerne i kølvandet på C.V. Jørgensens to seneste studiealbum, "Sjælland" og "Fraklip Fra Det Fjerne" fra henholdsvis 1994 og 2002, og modsat de tre comeback-koncerter i Århus Festuge 2009. Man skal altså denne gang nok ikke regne med helt så stort fokus på den senere del af C.V.'s bagkatalog, hvor trompeten har fyldt godt i lydbilledet, som på hans forrige turnéer.

Carsten Valentin Jørgensen debuterede i 1974 med albummet "En Stynet Strejfer" og har efterfølgende udsendt en lang række plader frem til 2002, hvor det seneste album, "Fraklip Fra Det Fjerne", blev udsendt. Han har endnu ikke talt noget om et nyt album.

Billetsalget til koncerten 21. maj begynder mandag den 11. februar klokken 10 via GAFFA Live.

C.V. Jørgensen fylder i øvrigt 60 år 9. maj 2010, altså umiddelbart inden han drager på landevejen igen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA