x

Alex Puddu And The Butterfly Collectors' femte album klar

Alex Puddu And The Butterfly Collectors' femte album klar

Undergrundsproducer og komponist Alex Puddu har efterhånden haft en lang karriere på den danske musikscene, og er især blevet bemærket for sit solo-projekt med konstant skiftende bagland af musikere, Alex Puddu And The Butterfly Collectors. Med down-tempo, stemningsmættede kompositioner som varemærke, er der kommet fire albums ud af de skiftende samarbejder, og det femte er sat til at udkomme mandag den 1. marts, under titlen "Myrrh".

Den første single fra det nye udspil, "Do You Really Want To Kill Me" er allerede nu slået op på MySpace, med tilhørende video, om end ikke den video, Puddu gerne ville have lavet. I første omgang havde han håbet at få lov til at lave videoen i en katolsk kirke i hjembyen Rom, men tilladelsen blev ikke givet, da kirken fandt idéerne alt for provokerende. Det er nok især den sekvens, hvor Puddu får presset en tornekrone ned over hovedet, der ikke helt faldt i de konservative herrers smag. Resultatet - uden kirke - kan ses her.

På "Myrrh" har Puddu samarbejdet med bassisten Morten Dalhoff, guitaristen Vittorio Alessi og trommeslager Søren Jensen, samt forskellige gæstevokaler. Herudover er der den vanlige opbakning fra de mere klassiske musikinstrumenter, i form af en blæsersektion og en strygerkvartet. Puddu beskriver i en pressemeddelelse musikken således: "Pladen har en markant orkesterlyd med stærke melodier, mens de funky, hjemmelavede basgange og stramme beats giver en urban feeling hele vejen gennem albummet." Han har selv både skrevet, produceret og indspillet alt, mens mixningen er udført af Michael Adler Miltersen fra electronica-duoen Sepia.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA