x

DR lægger koncerter med Efterklang og Antony ud

DR lægger koncerter med Efterklang og Antony ud

DR Underholdningsorkesterets 42 klassiske musikere har haft travlt med at yde bidrag til alternative og eksperimenterende kunstnere, hvoraf både koncerten med den danske gruppe Efterklang og med den skæve sanger Antony Hegarty har fået stor ros. Nu kan man opleve både "Performing Parades"-koncerten og Antony And The Johnsons' optræden på DR's hjemmeside.

Udover at få glimrende anmeldelser for deres opførelse af det lige så roste album "Parades", har orkestret Efterklang også kunnet glæde sig over at vinde årets GAFFA Pris i kategorien "Årets Danske Musik-dvd" foran Suspekt, The Dreams og Dúné. Selve koncerten i det nye Koncerthus, der blev til dvd-udgivelsen, fik også ros af GAFFAs anmelder, Ole Rosenstand Svidt, der måtte aflevere fem stjerner og skrev:

"Men med 40 ekstra musikere fik paletten lige en god håndfuld yderligere nuancer, og det var en sand fornøjelse at opleve "Parades" gengivet live med både violiner, bratscher, celloer, trompeter, tromboner, valdhorn, klarinetter, fagotter, orgel, tværfløjter, pauker, et større kor end vanligt samt harpe. Ganske som på albummet svingede musikken mellem elementer af næsten overjordisk skønhed, dyb melankoli, skræmmende dysterhed og legesyg livsglæde."

Den androgyne sanger Antony har også skabt magi med det store danske symfoniorkester i august sidste år, der måtte aftvinge fire stjerner fra anmelderen. Koncerten kredsede om Antony and the Johnsons' seneste album "The Crying Light", som fik en ekstra dimension med de mange instrumenter i ryggen.

Koncerten med Antony og DR Underholdningsorkestret ligger nu til fri afbenyttelse på P2's hjemmeside, og kan findes her, mens Efterklangs koncert kan findes i lyd og billeder i denne uge på DR's Pirat TV.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA