x

Ny Jimi Hendrix-udgivelse på vej

Ny Jimi Hendrix-udgivelse på vej

Størstedelen af dette album, der kommer under titlen "Valleys Of Neptune" mandag den 8. marts, er taget fra en række studiesessioner i 1969, de sidste, som Hendrix havde med det oprindelige lineup i The Jimi Hendrix Experience, samt optagelser med bassisten Billy Cox, Hendrixs gamle soldaterkammerat fra Vietnam-krigen. Det har resulteret i 60 minutters musik, fordelt på 12 numre, der aldrig tidligere har været at finde på et Jimi Hendrix-album.

Albummet er resultatet af et samarbejde mellem Sonys Legacy Recordings og Experience Hendrix LLC (der står for at tage vare på Hendrixs musik og image), der tilsammen har dannet projektet Jimi Hendrix Catalog Projekt. En af guitaristens tætte samarbejdspartnere og ingeniøren bag Hendrixs studie Electric Lady Studio, Eddie Kramer, indspillede oprindeligt sangene på "Valleys Of Neptune" og har også siddet som mikser på de restaurerede numre. Kramer har også produceret albummet, i samarbejde med Janie Hendrix, Jimis søster, og John McDermot.

Titelnummeret udkommer som single mandag den 2. februar, og har indtil nu været en af de mest sjældne og eftersøgte singler fra Hendrix. Herudover findes der på albummet en cover-version af Creams "Sunshine Of Your Love" og Elmore James' "Bleeding Heart", samt genopførelser af Hendrixs egne numre, eksempelvis "Ships Passing Through The Night" og "Lullaby For The Summer". Den fulde trackliste kan ses nedenfor.

Der vil også blive lavet specialudgaver af Hendrixs andre albums, "Are You Experienced", "Axis: Bold As Love", "Electric Ladyland" og "First Rays Of The New Rising Sun", der alle vil inkludere en dvd med en ny dokumentarfilm, der giver et indblik i tilblivelsen af de respektive albums, og byder på interviews med Jimi Hendrix Experiences bandmedlemmer Mitch Mitchell, Noel Redding og Cox, Eddie Kramer og den oprindelige producer Chas Chandler. Filmene er skabt af Bob Smeaton, der også står bag "Beatles Anthology".

Hvis det ikke er nok til at tilfredsstille fans, vil der også blive lavet en genudgivelse af "Smash Hits" fra 1968, en opsamling af singler, b-sider og flere Jimi Hendrix Experience-numre. Der udgives også en "Live At Woodstock"-dvd, et bokssæt med flere cd'er, og der arbejdes i øjeblikket på en helt ny dokumentarfilm.

Trackliste for "Valleys Of Neptune":

Stone Free
Valleys Of Neptune
Bleeding Heart
Hear My Train A Comin'
Mr. Bad Luck
Sunshine Of Your Love
Lover Man
Ships Passing Through The Night
Fire
Red House
Lullaby For The Summer
Crying Blue Rain


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA