Nyhed

Snow Patrol-sanger starter to nye projekter

Gary Lightbody har dannet et nyt band og arbejder desuden på et soloprojekt

Udover fem plader med Snow Patrol er det også blevet til to med projektet The Reindeer Section samt en enkelt med The Cake Sale, og nu har Gary Lightbody søsat to nye projekter, der formodentlig barsler med udgivelser senere i år.

Lightbody er lige nu i Portland, hvor han er i studiet med R.E.M.-produceren Garrett "Jacknife" Lee, der er involveret i de to projekter, der hedder henholdsvis Tired Pony og Listen…Tanks!. Det første er et regulært bandprojekt, hvor Lightbody ifølge BBC spiller sammen med Richard Coburn fra Belle & Sebastian og Iain Archer (eks-Snow Patrol og eks-The Reindeer Section) samt dennes kone Miriam Kaufmann.

Til radiostationen siger Lightbody, at der desuden vil dukke "to meget specielle gæster" op på pladen, og ifølge Twentyfourbit.com skulle Peter Buck fra R.E.M. være den ene af dem. Snow Patrol-manden kalder Tired Pony et country-inspireret projekt og meget anderledes end det andet projekt, han lige nu arbejder på.


Her arbejder den nordirske sangskriver igen sammen med Jacknife, men det er et regulært soloprojekt, der skulle være inspireret af LCD Soundsystem. Han udtaler, at de har lavet tre-fire electro-sange og tre-fire vanvittige akustiske ting. Navnet Listen... Tanks! er for øvrigt formodentlig nærmere en reference til Lightbodys nordirske accent, hvor ordet Thanks udtales uden h end en reference til kampvogne i det fjerne.

Gary Lightbody siger desuden, at de to nye projekter ikke betyder, at Snow Patrol holder pause, og at han gerne vil blive ved med at lave musik i det band de næste ti år.

ANNONCE