x

Nine Inch Nails giver koncert-dvd gratis

Nine Inch Nails giver koncert-dvd gratis

Der ligger en pose godter klar til download for Nine Inch Nails-fans, i form af en noget speciel koncert-dvd, der traditionen tro er ganske gratis at få fingre i. Det er efterhånden flere år siden, Trent Reznor brød med sit pladeselskab og begyndte at distribuere sin musik som gratis downloads, og han er endda gået så vidt som til at udgive det under en særlig copyright-lov, hvor alle frit kan dele, remixe og bruge musikken til ethvert non-profitabelt foretagende, så længe det fremgår, at musikken oprindeligt kommer fra Nine Inch Nails. Denne nye, og formentlig sidste, koncert-dvd er lavet i samme ånd, da det rent faktisk er NIN-fans, der har sat filmen sammen.

I 2008 begav Nine Inch Nails sig ud på deres sidste og mest ambitiøse live-turné, Lights In The Sky-tour, og det skulle naturligvis have resulteret i en ligeledes storstilet koncertfilm. Desværre viste det sig hurtigt, at det ikke ville kunne lade sig gøre på traditionel vis, men det skulle bestemt ikke spænde ben for projektet. Reznor lagde derfor en enorm mændge råoptagelser fra tre forskellige koncerter på turnéen op på sin officielle hjemmeside, og bad sine fans om at gå i krig. Der blev ikke sat regler op for, hvordan materialet skulle bearbejdes eller formidles, og et års tid senere er der kommet et utal af forskellige resultater ud af optagelserne, både koncertfilm og live-albums, og der er sågar blevet arrangeret biograf-fremvisninger af flere film.

En sammenslutning af fans fra hele verden viste særligt initiativ og gik sammen om at lave en professionel film med titlen "Another Version Of The Truth: The Gift", der nu er sendt ud i alle tænkelige digitale formater og medier, fra Blu-ray og dvd til iPod og YouTube. Der er sågar sørget for dvd-menuer, bonusmateriale og en PDF-booklet, og man er i øjeblikket i gang med at arrangere biograf-fremvisninger. Trent Reznor er meget begejstret for resultatet og skriver på NIN-hjemmesiden:

"Dette er endnu et eksempel på, hvordan kombinationen af en dedikeret fanskare og en åben politik kan udfylde de huller, som gamle mediebarrierer efterlader. Hele NIN-campen er voldsomt begejstret for, at vi ved at behandle vores fans med respekt, og give deres kreativitet frit løb, har kunnet få et så overvældende mange fantastiske resultater, og at vi nu har en souvinir af så høj kvalitet fra vores mest ambitiøse turné nogensinde. Eller som Trent Reznor siger: "Nine Inch Nails-fans sparker røv"."

Koncert-dvd'en "Another Version Of The Truth: The Gift" kan findes i alle de forskellige formater via Nine Inch Nails officielle hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA