x

Joanna Newsom er klar med nyt album

Joanna Newsom er klar med nyt album

De tidligere udspil fra new folk-sangerinden Joanna Newsom har begejstret både publikum og anmeldere, siden debuten i 2004, og forventningerne til det tredje studiealbum er derfor skyhøje. I flere måneder er der blevet hvisket i krogene om, at hun snart skulle være på banen med en ny plade, og nu er så sat både titel og udgivelsesdato på. Det nye album kommer til at hedde "Have One On Me", og kommer i butikkerne fra mandag den 22. februar.

Det er efterhånden knap fire år siden, Newsom udgav "Ys", der blev hjulpet på vej af komponisten og Beach Boys-sangskriveren Van Dyke Parks, der arrangerede stryger-ensembler hertil, men det vides ikke, om han har lånt sit talent til kompositionerne på "Have One On Me". Til gengæld skulle Newsom have hentet Jim O'Rourke ind som producer ligesom sidst, i hvert fald har hun været et smut omkring Japan, hvor O'Rourke residerer.

Udover disse sparsomme detaljer og mere eller mindre kvalificerede gæt, er der ikke kommet flere detaljer på bordet omkring pladen, heller ikke om, hvorvidt der vil komme en single på banen, før albummet bliver udgivet, eller om man får mulighed for at høre hende til koncert på vores breddegrader i overskuelig fremtid. Newsom har hverken hjemmeside, MySpace eller Facebook, og hun har ikke givet nogen som helst kommentarer omkring det nye udspil, så man må væbne sig med god, gammeldags tålmodighed indtil videre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA