x

Pearl Jam: Vi kommer til Danmark - men ikke til Roskilde

Pearl Jam: Vi kommer til Danmark - men ikke til Roskilde

I år kan Pearl Jam fejre 20-års jubilæum. I den forbindelse har GAFFAs Pearl Jam-ekspert Henrik Tuxen - forfatter til bogen "I Pearl Jams Fodspor" - lavet et maraton-interview med guitarist Stone Gossard. Her taler Gossard og Tuxen blandt andet om en kommende koncert i Danmark, og Tuxen stiller følgende spørgsmål:

Der var store spekulationer i Danmark, da I annoncerede jeres turnéplan for sommeren 2010. Der var hul i kalenderen den 1. juli, hvor Roskilde Festival starter, men det er så fyldt ud nu med en koncert i Polen. Så I kommer ikke til Roskilde?

– Nej, det gør vi ikke. Vi kiggede på de forskellige muligheder, vi havde for at turnere. Vi ønsker ikke at turnere mere end tre uger, længere vil vi ikke være væk fra vores familier og normale liv. Vi kiggede på steder, hvor vi ikke havde været længe. Vi skal til Irland, hvor vi ikke har spillet i mange år, og vi skal spille i Belfast for første gang. Vi skal til Skotland for første gang i lang tid. Det var de datoer, der gav flest penge, og det var det, der bedst kunne lade sig gøre. Vi skal jo også betale regningerne herhjemme. Men vi kommer tilbage til Danmark igen, og det vil være et specielt show igen, er jeg sikker på, hvor man vil tænke på, hvad der skete i sin tid.

Resten af det lange interview, der blandt andet omhandler forholdet mellem storhed og forandring, interaktion med fans, samarbejdet med producer Brendan O'Brien, uafladeligt skift i sætlisten, remixet af "Ten" og kampen for et bedre klima, kan du læse her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA