x

Bilal udgiver album nummer to

Bilal udgiver album nummer to

Den skæve soulstemme fra Bilal Oliver har i tidens løb prydet en del soulsangere og rapperes albums, men man skal tilbage til 2001 for at finde et udgivet album fra Bilal selv. Det bliver der snart lavet om på, da den velkendte kunstner nu har en underskrevet kontrakt med pladeselskabet Plug Research og er klar til at udgive sit andet album "Air Tight's Revenge".

Bilal blæste hul i musikverdenen med sin stærke stemme på debutalbummet, der blev produceret af store navne som J Dilla, Questlove og Dr. Dre. Siden har Bilal også været en celebreret gæsteartist hos blandt andre Jay-Z, Beyoncé og især Common, der har bedt om hjælp fra sangeren på mere end ti af sine numre.

Den eksperimenteren soulsangers solokarriere gik dog en smule i stampe, da det andet album "Love For Sale" blev lækket på internettet, og derfor blev kasseret af hans daværende pladeselskab Interscope. Bilal fortalte sidste år Billboard.com om at være på et mindre pladeselskab denne gang:

"Jeg er bare så glad for at kunne sende et nyt album ud uden at skulle tænke på et stort pladeselskabs standarder. Før var der altid der altid et pres på at finde førstesinglen hurtigst muligt. Jeg så aldrig rigtig mit arbejde med musikken på den måde."

Kontrakten med Plug Research betyder også, at Bilal igen er i sit eksperimenterende hjørne, og sangeren nævner kunstnere som Steely Dan, John Lennon, and Bobby Womack som forskellige inspirationskilder. Bilal fortæller desuden i et nyt interview med musiksiden Okayplayer.com om albummet:

"Det er en smule alternativt. Denne gang skrev jeg ikke rigtig mine sange, mens jeg hørte instrumentalerne. Jeg satte mig i stedet ned ved klaveret eller med nogle musikere og forsøgte at skrive sange fra bunden. Det er blevet meget mere organisk på den måde."

Albummet "Air Tight's Revenge" har endnu ikke fået en udgivelsesdato, men er blevet lovet i løbet af første halvdel af i år, så fans af den alternative neosoul-sanger kan allerede nu begynde at glæde sig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA