Nyhed

Navne klar til Copenhell

Napalm Death og Behemoth er blandt hovednavnene til den nye metalfestival

I dagene 11. & 12. juni 2010 får København sin første udendørs metalfestival, når Copenhell afholdes på Refshaleøen, der vil blive indrettet til rockmusik i de industrielle omgivelser, kun få kilometer fra Københavns centrum med navne som Napalm Death (billedet) og Behemoth på plakaten.

Om det kommende arrangement siger arrangør Anders Wahrén:

"Med Copenhell ønsker vi at hylde metal og hård rock-genren og give de mange tusind dedikerede fans i Danmark en seriøs festival. Ønsket er at præsentere et bredt, varieret og tonstungt program, som går i dybden med genrerne i stedet for blot at præsentere de få navne, der allerede har slået hul igennem muren til mainstream-publikummet".

De første navne der offentliggøres er Behemoth (PL), Napalm Death (UK), The Psyke Project (DK) og Mnemic (DK). Der kommer dog langt flere navne til, da Copenhell i alt vil præsentere 16 bands, fordelt på to scener.

Programmet vil i følge en pressemeddelelse komme til at bestå af dels etablerede tunge navne, der har været med til at præge genren, som den er i dag, dels mindre bands, der viser scenen anno 2010 og dels helt nye navne fra ind- og udland, der viser fremtidens tendenser.

Arrangørerne fortæller desuden, at de ganske som Roskilde Festival vil præsentere endnu et navn på lørdag 16. januar, hvor Danish Metal Awards afvikles. Modtageren af prisen for 'Årets Metal Debutalbum' vil blive tildelt en optræden på Copenhell.

Udover koncerterne er det arrangørens idé at krydre festivaloplevelsen med en række events og begivenheder, hvor fankulturen rendyrkes.
Blandt andet etableres der en metal-biograf på festivalen i samarbejde med CPH:DOX.

Billetsalget til Copenhell starter den 25. januar 2010, og billetter kan købes via GAFFA Live.


ANNONCE