x

Thomas Buttenschøn og en Køter

Thomas Buttenschøn og en Køter

Vi har efterhånden skrevet en hel del om Thomas Buttenschøn og hans nye album, og her kommer der så endnu et par godbidder, til dem som spændt venter på at få fingrene i udspillet. Det kommer til at hedde "Køter", og som vi tidligere har rapporteret, er det i butikkerne i næste måned, nærmere bestemt mandag den 22. februar. I en pressemeddelelse beskrives albummet således:

"Køter er ikke bare en række iørefaldende sange som på forgængerne, det er også en slags sangcyklus. En sammenhængende fortælling med prolog og epilog. Historien er en, som de fleste kan nikke genkendende til, for omdrejningspunktet er parforholdet og måske især dets sidste fase, som Thomas Buttenschøn dissekterer på sit nye album. Lige så dejligt og frækt, det kan være med masser af lir og lyster i luften, som han synger i den let kælne "Baby Du Så Fræk", lige så kold og brutal kan efterfesten være, når den eneste ene er skredet og - tilmed - har indledt et nyt forhold i "God Damn"."

Sidstnævnte sang er også den første single fra "Køter", der er sat i rotation, og hvor navnebroderen Thomas Helmig har bidraget med guitarspil. Det er i øvrigt ganske passende, for "God Damn" indeholder en fin lille tekstmæssig reference til et af Helmigs største, dansksprogede hits, "Det' Mig Der Står Herude Og Banker På", i form af linien "Jeg husker det var mig/ der stod derude og bankede på/ Jeg husker hende råbe og skrige/ Thomas, tag og gå". Den slags referencer til andre danske kunstneres tidligere værker, skulle der efter sigende være en hel del af på "Køter", så kan man lide at lege "Find Holger" med sangtekster, skulle der være nok at tage sig til.

Som vi tidligere har kunnet rapportere, tager Buttenschøn på en længere Danmarksturné til marts, så der bliver rig mulighed for at høre nye og gamle sange live. Turnéplanen kan ses nedenfor, og billetter kan findes via GAFFA Live.

Turnéplan:

19.03 Rønne - Musikhus
20.03 Slagelse - Badeanstalten
26.03 Greve - Portalen
27.03 Rødovre - Viften

31.03 Silkeborg - Jysk Musikhus
01.04 Esbjerg - Tobakken
02.04 Herning - Fermaten
03.04 Kolding - Godset

08.04 Roskilde - Gimle
09.04 Horsens Ny Teater
10.04 Fredericia Teater

15.04 Sønderborg - Sønderborghus
16.04 Haderslev - Månen
17.04 Odense - Posten

22.04 København - Store Vega
23.04 Hillerød - Støberihallen
24.04 Næstved - Vershuset

29.04 Aalborg - Skråen
30.04 Viborg - Paletten
01.05 Århus - Train


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA