x

Spot On Denmark er definitivt en succes

Spot On Denmark er definitivt en succes

Her på GAFFA har vi fulgt Spot On Denmark meget tæt, og med god grund, for det har vist sig, at være et særdeles effetivt eksport- og promoveringsinitiativ for de danske navne, der optrådte ved fuldstændig udsolgte koncerter, og initiativet har fået betydelig, positiv mediedækning. I november var I Got You On Tape (billedet), Lucy Love, Fagget Fairys og Prins Nitram udvalgt af belgiske medie- og branchefolk, der oplevede dem ved sidste års Spot Festival, til at optræde i Bruxelles.

Helt konkret har det for Lucy Love resulteret i en distributionsaftale med N.E.W.S. og en booking-aftale med Stage Mania, der begge dækker hele Benelux-området. I Got You On Tape ligger i skrivende stund i forhandlinger om lignende aftaler, og satser på, at udgive ihvert fald én plade dernede til foråret, omend det ikke vides, hvem de ligger i forhandlinger med. Bandet vil også meget gerne følge op på en eventuel udgivelse med koncerter og turnéer i løbet af 2010. For Fagget Fairys har det betydet en genoplivning af interessen, da de allerede havde tegnet distributions- og bookingaftale i Benelux-landende, og de er lige nu ved at få aftaler i stand til flere festivaler. Endelig blev Prins Nitram booket til et job, dagen efter sin optræden i Spot On Denmark, så der må dømmes succes på alle fronter.

MXD's leder Thomas Rohde, der sammen med ROSA (Dansk Rock Samråd) står for Spot On-fremstødende, fortæller i en pressemeddelelse:

"Man kan jo kun synes, det er glædeligt, at vores strategi ser ud til at bære frugt - både når det gælder den markante invitation af Benelux-branchen på Spot og så Spot On Denmark-opfølgningen i Bruxelles. Det vigtige i den sammenhæng er, at det er belgierne selv der plukker deres favoritter på Spot. De vælger den musik, de finder interessant, i stedet for at vi stopper noget ned i halsen på dem. Det tror jeg er med til at give resultatet - kombineret med en meget grundig og seriøs forberedelse. Og så det faktum, at vi har bearbejdet branchen i Benelux-landene seriøst gennem de seneste mange år."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA