x

Suede genforenes på scenen

Suede genforenes på scenen

Det alternative rockband Suede brød igennem lydmuren i starten af halvfemserne med den karismatiske frontmand Brett Anderson foran mikrofonen og med guitaristen Bernard Butler som en af bærende drivkræfter, men i 2002 var det helt slut for bandet, og medlemmerne gik hver til sit. Nu ser det ud til at gruppen gendannes for en kort bemærkning.

Det bliver dog ikke med Bernard Butler på guitar, når gruppen går på scenen i Royal Albert Hall i London, men med Richard Oakes, der allerede i 1993 afløste Butler. Opstilling er dermed den samme, som da gruppen skabte deres største hits "Trash", "Beautiful Ones" og "Saturday Night" op igennem 90'erne. Keyboardspilleren Neil Codling, der også gik ud af bandet før det sidste album, "A New Morning" fra 2002, er også med i det gendannede band.

Suede spiller til et arrangement, der støtter forskningen i cancer, hvilket siden starten har været en mærkesag for gruppen. Bandet gav også tilbage i 1993 deres nyvundne 20.000 pund fra Mercury Prize til bekæmpelsen af kræft.

Den eksakte dato for koncerten i Royal Albert Hall er endnu ikke blevet offentliggjort, og selvom man kan krydse fingre for, at der er mere i vente fra den populære gruppe, er koncerten ifølge Suede-medlemmerne selv en engangsforestilling.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA