I Got You On Tape vinder P3 Prisen

I Got You On Tape vinder P3 Prisen

Det stort anlagte, årlige prisuddelingsshow, P3 Guld, er netop løbet af stablen, og den helt store vinder blev I Got You On Tape, som modtag P3 Prisen og således også 100.000 kroner. Begrundelsen for, at den københavnske kvintet med Jacob Bellens og dennes karakteristiske, dybe vokal i forgrunden skulle vinde prisen lyder således:

"Selv om I nu har lavet tre albums, bliver I næppe nogensinde det største eller populæreste navn i landet. For dertil er jeres sange og udtryk for komplekst og krævende. Og tak for det. For til gengæld er oplevelsen så meget større og givende, når sangene stiger mod himlen, folder sig ud i al sin skønhed og river tæppet væk under den tålmodige lytter - en evne som kun de største og bedste sangskrivere kan drømme om at en dag at nå. Men I har noget at have drømmene i. Og så er I tilmed beriget med den indiskutabelt mest interessante og markante vokal i dansk musik for tiden. En stemme, som altid sætter sig egen signatur på sangene og er umulig ikke at forholde sig til. Vi tror på, at I har potentiale til at skrive store og vigtige sange. Og til at nå et langt større publikum. Derfor går P3 Prisen i år til jer, I Got You On Tape."

Vinderen af prisen med navnet P3 Talentet - med hvilken der følger studietid - blev The Rumour Said Fire. Her lyder begrundelsen som følger:

"Når man hører sangen om kys på solbeskinnede balkoner, bliver man uvilkårligt en lille smule varmere om hjertet i en kold tid med kriser, krig og katastrofer. Sangen er både et ekko fra en fjern fortid, hvor nærvær og rummelighed var mere efterspurgt end effektivitet og kontrol, og forhåbentligt et forvarsel om et nyt årti med mindre reality og flere virkelig mennesker - af kød og blod og med ægte evner og talent. P3's Talentpris går til et band som er bedre til flerstemmigt herrekor end til at programmere autotune. Som skriver tekster, der giver mening at sætte sig ind og som med blot 4 - nå nej, 6! - numre på en ep har bragt håb om noget nyt og stort. At have mod er en vigtig del af et talent. Mod til at lade sig inspirere af de allerstørste og turde gå i deres fodspor - med risiko for at snuble og lyde som en kopi.  Men det er ikke sket. Modet havde ret. Indtil videre kun et rygte - men et rigtig godt rygte. Vi tror på det, The Rumour Said Fire."

De øvrige vindere var Rasmus Seebach, der med sin "Engel" vandt den sms-afgjorte lytterhit-pris, mens Nephew vandt live-prisen for deres "DanmarkDenmark"-turné.

Læs GAFFAs reportage fra showet her.

Læs et kort interview med I Got You On Tape om at have vundet P3 Prisen her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA