x

Bjørn Eidsvåg besøger Danmark

Bjørn Eidsvåg besøger Danmark

Bjørn Eidsvåg, som GAFFAs anmelder engang kaldte en krydsning mellem Grundtvig og Kim Larsen, har efterhånden opbygget et stort publikum også i Danmark. Det har betydet, at vi stort set hvert år gennem de seneste år har fået besøg af Bjørn Eidsvåg med band. Dog ikke sidste år.

Eidsvåg, der i sit norske hjemland har udgivet ikke mindre end 23 plader siden 1971, og som har solgt over en million plader, har tidligere indsunget sange med blandt andre Anne Dorte Michelsen, Karen Busck og svenske Lisa Nilsson.

Bjørn Eidsvåg udsendte sidste år i Norge opsamlingsplade "De Beste" og høstede atter flotte anmeldelser. Pladen er endnu ikke udgivet i Danmark.

Seneste studieindspilning, som udsendtes i Danmark sidste år, er pladen "Pust", som betyder åndedræt. Om den skrev GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen blandt andet:

"Pust er en hyldest til livets gode kræfter og sidste del i Eidsvågs trilogi, som indeholder Tålt og Nåde, hvor han beskæftigede sig med kærligheden i en voksen alder og døden. På Pust samler han de bedste dyder fra sin sangskrivning i de yderst nærværende kompositioner, der helt rent rammer hans egen visetone. Det er altså trubaduren i fuldt vigør og med et stort melodisk overskud."

Foreløbigt er der fire danske koncerter i udsigt i denne omgang. GAFFA har ikke kunnet træffe Eidsvågs PR-folk, men gætter på, at der kommer flere danske koncerter i 2010-kalenderen senere.

23/3 Gellerup Kirke, Brabrand

24/3 Hasseris Kirke, Aalborg

25/3 Ejstrup Kirke, Ejstrupholm

26/3 Hvidbjerg Kirke, Thyholm

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA