x

Blur udgiver dvd

Blur udgiver dvd

Genforeningsturnéen for Blur har, som mange nok efterhånden har hørt, resulteret i en dokumentarfilm, der portrætterer bandets historie, og naturligvis deres første koncerter efter ni års adskillelse. "No Distance Left To Run" havde premiere i London i sidste uge, og bliver også vist i Danmark tirsdag den 19. januar og onsdag den 20. januar i Århus og København.

Hvis man ikke har mulighed for at smække bagdelen i biografsædet i denne uge, er der dog ingen grund til at fortvivle, for dokumentaren kommer i salg allerede til februar som dobbelt-dvd. Den første skive indeholder selve dokumentaren "No Distance Left To Run", der er instrueret af Will Lovelace og Dylan Southern. Den anden dvd er en hel koncert med Blur, i Londons Hyde Park, og den fulde sætliste kan ses nedenfor, såvel som en trailer for filmen.

Filmen har fået flotte anmeldelser i Storbritannien, eksempelvis fra avisen The Guardian, hvor anmelder Peter Bradshaw beskrev filmen således:

"Den er fantastisk flot filmet, og giver en god indsigt i den interne psykologiske dynamik i bandet, især Damon Albarns besværlige forhold til lead-guitaristen Graham Coxon. Men det ligner ofte et stykke officielt godkendt merchandise af ekstra god kvalitet. Ser man bort fra disse ikke-diskuterede emner [Albarns støtte til Tony Blair, og rygterne om Albarns narkotikamisbrug, red.] findes der nogle gode pointer om musik og succes, om den stressende byrde, det er at være den, der bestemmer, som skuldres af Albarn, og der er noget uovertruffent live materiale. Det er en gribende film, og kan meget vel give Blur nye fans."

Dvd-sættet kan købes fra mandag den 15. februar.

Setliste for koncertdvd:

01 She's So High
02 Girls & Boys
03 Tracy Jacks
04 There's No Other Way
05 Jubilee
06 Bad Head
07 Beetlebum
08 Out of Time
09 Trimm Trab
10 Coffee and TV
11 Tender
12 Country House
13 Oily Water
14 Chemical World
15 Sunday Sunday
16 Parklife
17 End of the Century
18 To the End
19 This Is a Low
20 Pop Scene
21 Advert
22 Song 2
23 Death of a Party
24 For Tomorrow
25 The Universal

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA