x

Sko/Torp bryder stilheden

Sko/Torp bryder stilheden

I oktober sidste år blev der varslet nyt album fra duoen Sko/Torp i forbindelse med en koncert i Randers, og nu er der sat både titel og udgivelsesdato på pladen, der er den første de to har indspillet sammen siden 1996, hvor de udgav "A Perfect Day". Det nye album kommer til at hedde "Heartland", og kommer i butikkerne i slutningen af februar. I en pressemeddelelse beskrives pladen således:

"Den populære duo Sko/Torp inviterer indenfor i hjertelandet på deres første udspil siden 1996. "Heartland" er nemlig titlen, og den dækker over, at pladen i høj grad er en personlig rundtur i de oplevelser, som har præget Søren Sko og Palle Torp, siden vi sidst hørte fra dem. Derfor er "Heartland" på alle måder en tilbagevenden til den vellyd, der gjorde første halvdel af 1990'erne til et rent triumftog for Sko/Torp. Over ti skæringer giver duoen på ny en afrundet popoplevelse via Søren Skos melodifornemmelse og knivskarpe vokal – som sikrede ham en Grammy som Årets Sanger i både 1991 og 1998 – og Palle Torps sans for afbalancerede arrangementer og køligt guitarspil."

Søren Sko fortæller i pressemeddelelsen, at han for nogle år siden ringede Palle Torp op, for at få noget input til et par numre, han var i gang med, og at den nye plade lige så stille begyndte at tage form ad den vej. Hans ambitioner for pladen går på at sende et album ud, der fylder det hul, han mener der er på den danske musikscene: "Der er for få albums i dag, hvor man kan høre, at det er levende mennesker, som spiller. Vi vil have, at det skal lyde sundt og organisk."

Den organiske lyd bliver suppleret af bassisten Henrik Schou Poulsen og trommeslager Åke Sundqvist, der også spillede med på de tidligere udgivelser fra Sko/Torp.

"Heartland" kan købes fra mandag den 22. februar. Den første single fra "Heartland" rammer radiobølgerne i morgen, torsdag den 21. januar, og hedder "That's What It's All About".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA