x

10.000 Records udfordrer pladeindustrien

10.000 Records udfordrer pladeindustrien

Den ene halvdel af det danske band "The Freudian Slip", Noah Rosanes, er idémanden bag et nyt koncept indenfor pladeindustrien, hvor budgettet for pladeindspilning bliver skruet helt i bund. Rosanes er træt af, at de traditionelle pladeselskaber kræver for meget og giver for lidt:

"Når man selv har gjort alt forarbejdet, som vi har – vi har lavet musikken og selv produceret – så føles det underligt, at pladeselskaberne skal have halvdelen af alle indtægter uden at give noget igen. Som musiker i dag skal du selv bringe din musik videre, for der er ingen andre, der kan".

Derfor vil 10.000 Records lave et loft, der hedder 10.000 kr. pr. indspilning. Er kunstneren kreativ og har denne noget at byde på, kan det ifølge Rosanes lade sig gøre. 

Indtjeningen kommer efter den første indspilning, hvor kunstneren forpligter sig til at producere ét eksklusivt nummer af høj kvalitet, som sættes på auktion for en startpris på - hold nu fast - 10.000 kr. Umiddelbart lyder det af meget, men Rosanes foreslår det som en god måde for større virksomheder at promovere sig på. Køberen vil nemlig modtage omtale på kunstnerens efterfølgende udgivelse. Derudover berettiger det ham til at være æresmedlem i 10.000 Records, og han får mulighed for en intimkoncert med kunstneren hjemme i sin egen stue. Slutteligt vil han modtage alle kunstnerens fremtidige udgivelser på 10.000 Records. Hermed høster pladeselskabet altså mindst 10.000 kr. til deres næste pladeindspilning og privatpersonen eller virksomheden får et omdømme, der fortæller, at han/de støtter dansk kunst.

Det nye koncept er yderligere en provokation til alle dem, der downloader deres musik ulovligt. Mange folk i dag gider ikke at betale de 8 kroner, det koster for en sang på iTunes, og dét, at en person eller en virksomhed betaler 10.000 kr. for ét enkelt nummer, sætter tingene og musikken i perspektiv, mener Rosanes. På denne måde vil musikken fremstå som rigtig kunst, og ikke blot som noget, der skal downloades fra ulovlige websider.

Forsøgskaninerne for 10.000 Records bliver The Freudian Slip selv, og det bliver spændende at se, om projektet lykkes for Danmarks nye pladeselskab. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA