x

Ny indiepopfestival i København

Ny indiepopfestival i København

Nu er endnu en indiefestival blevet føjet til det danske repertoire, nemlig Copenhagen Popfest, der afholdes i Råhuset på Vesterbro i København. Festivalen vil udelukkende fokusere på indiepop-genren, deraf navnet, og arrangørerne af festivalen har allerede de første tre navne klar.

Første navn på listen er det engelske eks-Pipettes-medlem Rose Elinor Dougall (billedet). Dougall kom med i The Pipettes i 2003, hvor hun blev indtil 2008, hvor hun og bandkammaraten Rebecca Stephens valgte at forlade gruppen. Herefter påbegyndte hun sin solokarriere. Hun har hidtil udgivet tre singler, og har et fuldlængde-album på trapperne kaldet "Without Why". 

Derudover har man mulighed for at opleve svenske The Electric Pop Group, som udgav sit selvbetitlede album i 2006. I genre læner The Electric Pop Group sig op ad twee-pop-grupper som The Field Mice og The Orchids.

Slutteligt er danske The Boombox Hearts føjet til programmet. The Boombox Hearts består af Ivan Petersen og Mikkel Max Hansen, som er to af de tre medlemmer fra det tidligere Oliver North Boy Choir. Mikkel Max Hansen har desuden været forsanger og guitarist i gruppen epo-555. Herudover består gruppen af Ida (sang, slagtøj og keyboard), Steffen (lead-guitar, banjo) og Arne (trommer). De spiller efter eget udsagn en blanding af 60'er-pop, lo-fi, country og indie, og derfor passer de jo fint ind i Copenhagen Popfests koncept.

Copenhagen Popfest løber af stabelen fra den 16. til den 18. april 2010.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA