x

Brett Anderson vil ikke love Suede-sange live

Brett Anderson vil ikke love Suede-sange live

Lørdag den 30. januar gæster den tidligere Suede-sanger Brett Anderson Pumpehuset i København oven på udgivelsen af sit tredje soloalbum "Slow Attack" i efteråret. Men hvor han tidligere har fremført nogle af de gamle Suede-sange live ved sine solokoncerter i Danmark, vil han ikke love det denne gang, fortæller han til GAFFA, der har interviewet ham forud for koncerten og blandt andet stillet ham følgende spørgsmål:

Hvad kan publikum forvente til din kommende koncert i Pumpehuset – vil der stadig være plads til Suede-sange?

- Det har jeg faktisk ikke helt besluttet endnu. Jeg har kun spillet ganske få koncerter, efter "Slow Attack" kom ud, så vi må se, når bandet og jeg sætter os og skrive sætlisten. Men da jeg nu har udgivet tre soloalbum, så føler jeg faktisk, at det bagkatalog er stærkt og stort nok til at kunne bære en hel koncert. Vi får se.

Dine seneste to album har ikke fået så gode anmeldelser, blandt andet skrev en NME-anmelder, at det var trist, at en af 90'ernes store kunstnere var ved at blive irrelevant – rammer den slags dig?

– Tjaa, hvad betyder irrelevant overhovedet? Jeg er stoppet med at lefle for pladeselskaber og desperat søge det næste pophit. Det er jo bare overflade og bullshit. Jeg laver den musik, jeg har lyst til, uden bekymring om salgstal eller airplay i radioen. Det er bare ikke vigtigt for mig mere. Ligesom berømmelse – det betyder ikke noget for mig, derfor er jeg også holdt på med at give interviews, der ikke handler om musikken. Hvis nogen synes, at det gør mig irrelevant, kan jeg godt leve med det.

Betyder det også, at du har sagt nej til tilbud om at deltage i Vild med Dans?

– Åh Gud ja, utallige gange. Vild med Dans, Celebrity Big Brother, I'm A Celebrity, Get Me Out of Here, rækken er endeløs. Jeg ville aldrig stille op i sådan et show; jeg kunne ikke forestille mig noget mere ydmygende og pinligt.

Læs hele interviewet

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA