x

Live Nation og Ticketmaster bliver slået sammen

Live Nation og Ticketmaster bliver slået sammen

Siden februar 2009 har koncertarrangørerne i Live Nation og billetudbyderne hos Ticketmaster arbejdet på at få lov til at blive slået sammen til et firma, og mandag 25. januar blev der givet tilladelse til denne sammenlægning af det amerikanske justitsministerium.

Ifølge Rolling Stone betyder det, at de to virksomheder allerede fra denne uge vil begynde at koordinere deres virksomheder i Live Nation Entertainment, der nu sammenlagt inkluderer 140 amerikanske spillesteder og omkring 140 millioner solgte billetter årligt.

Sammenlægningen kommer til at påvirke alle amerikanske billetkøbere, og Irzing Azoff, der udover at være direktør hos Ticketmaster også er manager for Eagles, kalder justitsministeriets beslutning for en "sejr for fans".

Også i branchen er der håb om at sammenlægningen kan åbne op for nye muligheder for musikerne. Til Rolling Stone siger Jim Guerinot, manager for blandt andre No Doubt og Nine Inch Nails:

"Mit håb og forventning er at der bliver udvidede muligheder for turnerende kunstnere til at eksperimentere med en lang række forskellige produkter, og jeg ser frem til at prøve de muligheder".

Det er dog langt fra alle, der er så optimistiske omkring sammenlægningen. Allerede inden den blev officiel, udtalte Bruce Springsteen, at det eneste, der kunne gøre den nuværende situation værre for fans, ville være, hvis Ticketmaster og Live Nation fik lov til at gå sammen og skabe en monopolagtig situation.

Samme holdning har Buck Williams, der repræsenterer R.E.M., og også Tom Windish, der repræsenterer Hot Chip og The Knife, er særdeles skeptisk:

"Jeg tror ikke, billetpriserne vil falde. Jeg tror ikke, det kommer til at ændre sig meget. Jeg kan ikke se Live Nation tjene færre penge. Jeg kan ikke se artisterne tjene færre penge, og jeg kan ikke se Ticketmaster ændre deres gebyrer til noget, der er lavere end det, de har mulighed for. Hvis der sker noget, bliver de højere".

Ticketmaster og Live Nation eksisterer i store dele af verden, og sammenlægningen er indtil videre også blevet godkendt i Norge, Tyrkiet og England. Det vides endnu ikke, hvilken indflydelse sammenlægningen vil få i Danmark.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA