x

Kashmir hjælper Vesterbros narkomaner

Kashmir hjælper Vesterbros narkomaner

Der er for tiden forståeligt nok stor fokus på at hjælpe ofrene for jordskælvet på Haiti, men derfor behøver man jo ikke glemme andre velgørende projekter, og Kashmir har nu kastet sig over at hjælpe narkomanerne på Vesterbro.

Alle fire medlemmer af rockbandet Kashmir bor på Vesterbro og oplever derfor bydelens narkoproblemer på tæt hold. Dem har de nu besluttet sig for at gøre noget ved. I samarbejde med hjemløseavisen Hus Forbi bortauktionerer bandet derfor det 3 x 3 meter store maleri, de selv har malet og som pryder coveret på deres nye album, "Trespassers", som udkommer mandag den 1. februar.

Pengene går til det sociale projekt Dugnad Vesterbro, der med alternative løsninger tager hånd om bydelens narkoproblemer. Øverst på projektets ønskeliste står fixerum, hvor stofmisbrugerne kan stikke sig under ordnede og hygiejniske forhold. Imidlertid er der ikke politisk opbakning til idéen, og det frustrerer Kashmir. I et interview i Hus Forbis februarnummer udtaler Kashmirs forsanger Kasper Eistrup:

"Vi har et politisk flertal imod fixerum med den begrundelse, at stofmisbruget dermed vil blive legaliseret. Men dermed kriminaliseres narkomanernes hele liv og færden. De vil altid føle sig forfulgt og set ned på. Vi lever altså i et samfund, hvor narkomani og misbrug eksisterer, og spørgsmålet er, om vi skal hjælpe dem eller lade dem rådne op? Jeg er ikke i tvivl om, hvad jeg mener, man bør gøre."

Dugnad Vesterbro har eksisteret siden 2005 og bygger på idéen om, at værdighed og attraktive sociale tilbud, ikke udstødelse af samfundet, løser narko-problemerne. Foreningen er begejstret for Kashmirs og Hus Forbis tiltag og lover, at pengene går direkte til bydelens narkomaner.

Overskuddet fra salget af Kashmirs maleri går til mad på gaden. Det giver stofbrugerne bedre sundhed og lokalområdet færre konflikter," siger Michael Lodberg Olsen, der er daglig leder af Dugnad og beboer på Vesterbro.

Auktionen over Kashmirs maleri bestyres af Lauritz.com, der har valgt at donere både salær og gebyr, så hele beløbet ubeskåret går til Dugnad Vesterbro. Man kan klikke ind på www.lauritz.com og byde frem til 10. februar.

Hus Forbis februarnummer kan fra og med den 1. februar købes af en hjemløs nær dig.

Se Kashmir male deres cover her.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA